Μάγκνους Κάρλσεν: Ο 24χρονος που έγινε το... σύμβολο του σεξ στο σκάκι [εικόνες] - iefimerida.gr

Μάγκνους Κάρλσεν: Ο 24χρονος που έγινε το... σύμβολο του σεξ στο σκάκι [εικόνες]

Μάγκνους Κάρλσεν: Ο 24χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το... σύμβολο του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από περίπου μία εβδομάδα ανάγκασε τον Μπιλ Γκέιτς να αισθανθεί διανοητικά ανεπαρκής, κατά παραδοχή του ιδρυτή της Microsoft.

Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ο Μάγκνους Κάρλσεν ήταν να καθίσει αντίκρυ του, με μία σκακιέρα ανάμεσά τους. Ενα λεπτό αργότερα, ο 23χρονος Νορβηγός είχε αναγκάσει τον Αμερικανό μεγιστάνα να υποκλιθεί. Ποιος είναι όμως αυτός ο νεαρός σκακιστής που περισσότερο μοιάζει με ποπ σταρ;

Στα 23 του, είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι. Οσο κι αν αυτό φαίνεται περίεργο αν του ρίξει κανείς ένα βλέμμα. Με τα ανακατεμένα του μαλλιά και το αινιγματικό βλέμμα, ο πιτσιρικάς που έχει χαρακτηριστεί ως ο... Τζάστιν Μπίμπερ και το σύμβολο του σεξ της σκακιέρας είχε δείξει από νωρίς είναι είναι πολύ διαφορετικό παιδί.

Από νωρίς κέντρισε το ενδιαφέρον του το ποδόσφαιρο. Οχι όμως για το λόγο που ασχολούνται με την «στρογγυλή θεά» τα αγοράκια σε όλο τον κόσμο. «Μου άρεσαν τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων. Εμεναν στο μυαλό μου χωρίς καν να παρακολουθώ τα παιχνίδια», έχει πει.

Δεν ήταν το μοναδικό πράγμα που ξάφνιασε τους γονείς του. Στα δύο του χρόνια έφτιαχνε παζλ που θα έκανε ακόμη και ενήλικες πάθουν πονοκέφαλο ή να τα παρατήσουν. Στα τέσσερά του δημιουργούσε με Lego ακολουθώντας οδηγίες που προορίζονταν για παιδιά 12-14 ετών. Μετά από όλα αυτά, ο πατέρας του αποφάσισε να του μάθει πώς να παίζει σκάκι στα 5 του. Στην αρχή ο Κάρλσεν δεν έδειξε να εντυπωσιάζεται. Με τον καιρό όμως άρχισε να ασχολείται και να βελτιώνει τις ικανότητές του παίζοντας μόνος του πολλές φορές για ώρες, ψάχνοντας συνδυασμούς και επαναλαμβάνοντας παρτίδες που του είχε δείξει ο πατέρας του.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο ταλαντούχος Νορβηγός που στα 19 του έγινε ο νεαρότερος άνθρωπος που ανεβαίνει στην κορυφή της κατάταξης στο σκάκι, ενώ πέρυσι αναδείχθηκε και παγκόσμιος πρωταθλητής. Οι επιτυχίες- αλλά κυρίως η εξωτερική του εμφάνιση- τον έκαναν και περιζήτητο. Ηδη έχει δεχθεί πρόταση για να παίξει σε ταινία- ένα ρόλο στο «Star Trek Into Darkness», τον οποίο απέρριψε καθώς δεν είχε χρόνο για τα γυρίσματα, ενώ ο πατέρας του έχει αναλάβει χρέη μάνατζερ. Μάλιστα είναι ο πρώτος σκακιστής που διαθέτει κάποιον με αυτό το ρόλο δίπλα του, ενώ πέρυσι ήταν ανάμεσα στους πιο σέξι άνδρες της χρονιάς, σύμφωνα με το βρετανικό Cosmopolitan.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ