Καταγγελίες στο δήμο Ζωγράφου -Δεν παίρνουν απαλλαγή για τους δημοτικούς σταθμούς παιδιά απολυμένων- Τι απαντά ο δήμαρχος - iefimerida.gr

Καταγγελίες στο δήμο Ζωγράφου -Δεν παίρνουν απαλλαγή για τους δημοτικούς σταθμούς παιδιά απολυμένων- Τι απαντά ο δήμαρχος

Παραλογισμός στο δήμο Ζωγράφου -Δεν παίρνουν απαλλαγή για τους δημοτικούς σταθμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και είναι απολυμένοι θεωρούνται... προνομιούχοι κάποιοι γονείς στο δήμο Ζωγράφου. Και αυτό γιατί η αποζημίωση ή το επίδομα ανεργίας που παίρνουν δεν τους επιτρέπει να απαλλαγούν από την εισφορά των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονιών, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Βήματος», τα ποσά του επιδόματος και της αποζημίωσης που έλαβαν απολυμένοι την προηγούμενη χρονιά αθροίζονται στο τακτικό ετήσιο οικογενειακό επίδομα. Κατά συνέπεια, όσοι από αυτούς υποβάλλουν αίτηση για μείωση ή απαλλαγή της εισφοράς για τα τροφεία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς παίρνουν αρνητική απάντηση, καθώς όπως ενημερώνονται δεν το δικαιούνται.

Η οικονομική επιτροπή του δήμου απορρίπτει, κατά πλειοψηφία, αιτήσεις δημοτών διότι, όπως αναφέρει επαναλαμβανόμενα στο σκεπτικό των αποφάσεών της, τα αιτήματα «δεν εμπίπτουν στα κριτήρια απαλλαγής ή μείωσης τροφείων σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 263/25.7.2012 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι ρίζες του ζητήματος βρίσκονται στο 2012, όταν η οικονομική επιτροπή είχε αναπροσαρμόσει τη σχετική εισφορά στα τροφεία των παιδικών σταθμών, καθιερώνοντας εννιά κλίμακες δηλωθέντος εισοδήματος των γονέων.

Η απάντηση του δήμου Ζωγράφου

Απαντώντας στις καταγγελίες, ο δήμαρχος Ζωγράφου, Κωνσταντίνος Καλλίρης ανέφερε πως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ πρόσθεσε πως από τις περίπου 790 αιτήσεις για εγγραφή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς έχουν γίνει δεκτές οι 750. Παράλληλα, από το 2011 ο δήμος έχει εξασφαλίσει τη σίτιση όλων των παιδιών στους δημοτικούς σταθμούς και απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή τροφείων όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ.

Τονίζοντας πως προτεραιότητα είναι οι ευπαθείς ομάδες- άνεργοι, οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, οι πολύτεκνοι, τα φτωχά νοικοκυριά- ο κ. Καλλίρης ανέφερε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει όταν θέτει ένα γενικό πλαίσιο ποια ζητήματα θα προκύψουν, για αυτό τόνισε πως οι αποφάσεις της επιτροπής για το ύψος των τροφείων δεν είναι τελεσίδικες και οι πιθανά θιγόμενοι μπορούν να προσφύγουν στο δημοτικό συμβούλιο.

«Είναι άδικο να καταγγέλλονται μεμονωμένες περιπτώσεις που δυσφημούν το κοινωνικό έργο του δήμου όπου έχει δημιουργηθεί Κοινωνικό Φροντιστήριο, τρία κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικό φαρμακείο και κέντρο ημερήσιας και νυχτερινής φροντίδας αστέγων μεταξύ άλλων», κατέληξε ο κ. Καλλίρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ