«ΗΠΑ και Ελλάδα βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση» - iefimerida.gr

«ΗΠΑ και Ελλάδα βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες όσον αφορά το όριο του χρέους στις ΗΠΑ, η οποία βαδίζει "στη σωστή κατεύθυνση", όπως και το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα στο ραδιοσταθμό France Inter ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν.

"Ο,τι επιτεύχθηκε πριν από δεκαπέντε ημέρες, τρεις εβδομάδες, η συμφωνία της ζώνης ευρώ για το ζήτημα της Ελλάδας και η συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, βαδίζουν στη σωστή κατεύθυνση", τόνισε ο Μπαρουέν."Οι συμφωνίες αυτές βαδίζουν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης μιας παγκόσμιας ανάπτυξης", πρόσθεσε.

"Η απουσία συμφωνίας θα είχε σοβαρές επιπτώσεις σε μια παγκόσμια οικονομία, η οποία βρίσκεται στην ανάρρωση", τόνισε.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και το Κογκρέσο κατέληξαν την τελευταία στιγμή σε συμφωνία ώστε να αυξηθεί το όριο του χρέους, αποτρέποντας έτσι μια στάση πληρωμών, η οποία θα είχε ολέθριες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Κ.Λ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ