Αυτά είναι τα νέα αθλήματα που θα παρουσιαστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα νέα αθλήματα που θα παρουσιαστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι

Αυτά είναι τα νέα αθλήματα που θα παρουσιαστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014 στο Σότσι, θα περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτιές.Θα είναι η πρώτη φορά που η Ρωσική Ομοσπονδία, που σχηματίζεται μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, φιλοξενεί Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ θα παρουσιαστούν και αρκετά νέα αθλήματα.

Οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν σε οποιοδήποτε μέρος της Ρωσίας, ήταν οι θερινοί Ολυμπιακοί αγώνες το 1980, στη Μόσχα. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει στη χώρα και οι φετινοί χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, θα είναι σίγουρα το γεγονός της χρονιάς.

Φέτος, το Σότσι θα υποδεχθεί διάφορες άλλες εκδηλώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά και υπόσχονται μια πραγματικά θεαματική εμπειρία.

Άλμα με σκι γυναικών
Έχουν περάσει περισσότερα από 150 χρόνια από τότε που η πρώτη γυναίκα σκιέρ Ινγκριντ Ολαβσντοτιρ Βετσμπι έκανε άλμα 6 μέτρων. Το 2014 , 30 γυναίκες θα προσπαθήσουν να κάνουν ακόμη μεγαλύτερα άλματα αφού πλέον τον άλμα με σκι γυναικών είναι επίσημα Ολυμπιακό αγώνισμα. Στον συγκεκριμένο αγώνισμα θα δούμε τις Σάρα Τακανάσι (Ιαπωνία ), Ιρίνα Αβακούμοβα ( Ρωσία) και Καρίνα Βογκτ (Γερμανία) τις τρεις παγκοσμίως κορυφαίες άλτριες και την Τζέσικα Τζερόμ με την υψηλότερη κατάταξη στις ΗΠΑ στην 12η θέση .

Ομαδικό Καλλιτεχνικό πατινάζ
Το καλλιτεχνικό πατινάζ ανέκαθεν αποτελούσε κομβικό σημείο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο φέτος θα λάβει νέα διάσταση στο Σότσι, με την προσθήκη του ομαδικού αγωνίσματος. Δέκα ομάδες θα διαγωνιστούν , με έξι πατινέρ ανά ομάδα , μεταξύ των οποίων μία γυναίκα , ένας άντρας , ένα ζευγάρι και μια ομάδα χορού στον πάγο.

Παράλληλο Σλάλομ με σνόουμπορντ
Φανταστείτε μία κόντρα με αυτοκίνητα. Τώρα βγάλτε τα αυτοκίνητα, βάλτε στις θέση τους σνόουμπορντ και αντί για δρόμο, μία χιονισμένη επιφάνεια μήκους που καταλήγει σε μία κάθετη κατάβαση ύψους 85 μέτρων και έχετε το πιο θεαματικό άθλημα των φετινών Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Θα πραγματοποιηθεί στο Rosa Khutor Extreme Park στις 22 Φεβρουαρίου.

Σωλήνας σκι
Σε αυτό το άθλημα, 30 άνδρες σκιέρ και 24 γυναίκες σκιέρ θα διαγωνιστούν σε δύο φάσεις : σε έναν προκριματικό γύρο και σε έναν τελικό γύρο με δύο εκτελέσεις ανά φάση. Το σκορ θα καθοριστεί από την καλύτερη πορεία του κάθε διαγωνιζόμενου , με τους κορυφαίους 12 σκιέρ σε κάθε ομάδα να προχωράνε στον τελικό. Η πίστα που βρίσκεται περίπου 20 μίλια από το Σότσι, είναι ημισωλήνας 234 μέτρων στο Rosa Khutor Extreme Park. Για τις ΗΠΑ θα διαγωνιστούν οι David Wise και Maddie Bowman, για τη Γαλλία ο Kevin Rolland, για την Ιαπωνία ο Ayana Onozuka και η Amy Sheehan για την Αυστραλία.

Ski και Snowboard Slopestyle
Οι σκιέρ θα κατέβουν μία πορεία 565 μέτρων σε δύο φάσεις (δύο γύροι ανά φάση ) όπου η καλύτερη απόδοση τους ( ένας συνδυασμός πόντων βασισμένος σε εκτέλεση , στυλ , ποικιλία , δυσκολία και γενική πρόοδο ) θα στείλει 12 σκιέρ στον τελικό σε μία πίστα 635 μέτρων.

Δίαθλο μεικτό ρελέ
Σκι και σκοποβολή , με 19 χώρες θα λάβουν μέρος στο μικτό ρελέ με τέσσερις αθλητές ανά ομάδα. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει με διαδρομή των γυναικών για 6 χιλιόμετρα και μία διαδρομή ανδρών 7,5 χιλιομέτρων. Το σκορ θα είναι ενάντια στον χρόνο , με δύο περιόδους της σκοποβολής διαδρομή και πέντε στόχους ανά αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να χτυπήσους πέντε στόχους ανά αγώνα. Η νικήτρια ομάδα θα είναι αυτή με τον ταχύτερο συνολικό χρόνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο σκι και διάθλου Laura Cross Country στις 19 Φεβρουαρίου. Η Νορβηγία, αιώνιος κορυφαίος ανταγωνιστής στην παγκόσμια κατάταξη, θεωρείται φαβορί και ακολουθούν οι γαλλικές και γερμανικές ομάδες .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ