Δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με το χαράτσι -«Καλά ξεμπερδέματα» για τους συνιδιοκτήτες ακινήτων - iefimerida.gr

Δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με το χαράτσι -«Καλά ξεμπερδέματα» για τους συνιδιοκτήτες ακινήτων

Δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με το χαράτσι -«Καλά ξεμπερδέματα» για τους συνιδιοκ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Μήπως είχες την ατυχία να είσαι συνιδιοκτήτης με κάποια μακρινά ξαδέλφια ή κάποιους άγνωστους θείους και θείες, ενός ακινήτου σε κάποιο χωριό, που μπορεί να μην έχει πάει ποτέ; Μήπως είχες την εντύπωση ότι το ΕΕΤΗΔΕ επί του συγκεκριμένου ακινήτου πληρώθηκε κανονικά άρα δεν έχεις τη παραμικρή εκκρεμότητα; Λυπάμαι αλλά είσαι παντελώς ανυποψίαστος»! Αυτό είναι το νόημα της Απόφασης που υπέγραψε ο Γιώργος Μαυραγάνης μόλις ένα 24ωρο πριν εκπνεύσει η προθεσμία καταβολής του απλήρωτου ΕΕΤΗΔΕ και αφορά εκείνους που βρέθηκαν ξαφνικά να χρωστάνε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον φόρο, επειδή οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες δεν έχουν πληρώσει το μερίδιο τους! Ποιο είναι το μήνυμα της Απόφασης; Ότι εάν αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν υποδείξουν με συγκεκριμένα στοιχεία τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες, τότε θα επιβαρυνθούν με ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον φόρο!!!Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, "σε περίπτωση που οι κύριοι ή επικαρπωτές ακινήτου, στο οποίο επιβλήθηκε ΕΕΤΗΔΕ ετών 2011 και 2012 είναι περισσότεροι του ενός και το τέλος δεν εξοφλήθηκε στο σύνολό του ή εν μέρει μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά βεβαιώθηκε στο όνομα ενός εξ' αυτών, παρέχεται η δυνατότητα σε αυτόν να προσέλθει στον αρμόδιο Προϊστάμενο ΔΟΥ και , προσκομίζοντας αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν ο ΑΦΜ ή τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, από τα οποία δύναται να προκύψει ο ΑΦΜ, καθώς και τα ποσοστά ιδιοκτησίας όλων των άλλων κυρίως ή επικαρπωτών του ακινήτου, να αιτηθεί τον επιμερισμό του βεβαιωμένου τέλους ανάλογα με τα ποσοστά τους, έτσι ώστε να μην υπολείπεται ποσό ΕΕΤΗΔΕ που να μην μπορεί να βεβαιωθεί".

Η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει ως εξής: "Σημειώνεται ότι η διαγραφή του ΕΕΤΗΔΕ από το πρόσωπο στο οποίο βεβαιώθηκε στο σύνολό του το τέλος, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η υπόδειξη και παροχή των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων για το σύνολο των υποχρεώσεων". Το μόνο που λείπει είναι η ευχή "καλά ξεμπερδέματα"...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ