Οι Ισπανοί το έριξαν στη θρησκεία για να βγουν από την κρίση:Παρέμβαση της Αγίας Τερέζας βλέπει ο υπουργός Εσωτερικών - iefimerida.gr

Οι Ισπανοί το έριξαν στη θρησκεία για να βγουν από την κρίση:Παρέμβαση της Αγίας Τερέζας βλέπει ο υπουργός Εσωτερικών

Οι Ισπανοί το έριξαν στη θρησκεία για να βγουν από την κρίση:Παρέμβαση της Αγίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Ισπανίας, Χόρχε Φερνάντεζ Ντίαζ, περί θεϊκής παρέμβασης για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.Για την ακρίβεια ο Ντίαζ είχε δηλώσει ότι η Αγία Τερέζα της Αβιλα έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις παρεμβάσεις αυτές τις κρίσιμες στιγμές με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση ενός κόμματος από τη Βασκονία το οποίο πρόσκειται στην Αριστερά.
Συγκεκριμένα ο Γιόν Ινιαρίτου Γκαρσία του κόμματος Αμαϊούρ έστειλε γράμμα προς την ισπανική κυβέρνηση ζητώντας να μάθει επακριβώς με ποιον τρόπο η Αγία Τερέζα έχει βοηθήσει την χώρα, ενώ απαιτεί να ενημερωθεί εάν η κυβέρνηση έχει ενημέρωση πως υπάρχουν και άλλοι άγιοι που έχουν βοηθήσει την κυβέρνηση και ποιοι είναι αυτοί.

Επίσης θέλησε να μάθει περισσότερα για τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, Φάτιμα Μπανιέζ, η οποία πριν από περίπου έναν χρόνο δήλωσε ότι η Παρθένος του Ελ Ρόσιο βοήθησε την χώρα να ανακάμψει.

Βέβαια πίσω από αυτό το ειρωνικό γράμμα προς την κυβέρνηση κρύβεται μια διάθεση έντονης κριτικής προς την δεξιά κυβέρνηση Ραχόι, ενώ υπάρχουν και σαφείς εμφυλιοπολεμικές νύξεις, καθώς η Αγία Τερέζα ήταν η προστάτιδα του δικτάτορα Φράνκο.

Οι τότε Φαλαγγίτες ανέφεραν πως η Αγία Τερέζα βρισκόταν στο πλάι του φασίστα Φράνκο και του κρατούσε το χέρι ακόμη και τη στιγμή που πέθαινε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ