Η Ουκρανία φλέγεται και ο πρόεδρος της χώρας πήρε άδεια -Δεν άντεξε το κρύωμα που τον ταλαιπωρεί - iefimerida.gr

Η Ουκρανία φλέγεται και ο πρόεδρος της χώρας πήρε άδεια -Δεν άντεξε το κρύωμα που τον ταλαιπωρεί

Η Ουκρανία φλέγεται και ο πρόεδρος της χώρας πήρε άδεια -Δεν άντεξε το κρύωμα πο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η Ουκρανία εξακολουθεί να «φλέγεται» από τις διαδηλώσεις, ο πρόεδρος της χώρας... ψήνεται. Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ταλαιπωρείται από κρύωμα, τόσο... βαρύ μάλιστα, που έκρινε ότι πρέπει να πάρει άδεια εν μέσω της βαθιάς πολιτικής κρίσης που μαστίζει την Ουκρανία.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως ο πρόεδρος ταλαιπωρείται από οξύ αναπνευστικό πρόβλημα και υψηλό πυρετό, αλλά δεν υπήρχε ενημέρωση για το πόσο θα κρατήσει η άδειά του, όπως και για το αν είναι σε θέση να δουλέψει.

Η ανακοίνωση αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, ενώ υπήρχαν κάποιοι που ερμήνευσαν την κίνηση ως τέχνασμα. «Δεν θυμάμαι άλλες επίσημες ανακοινώσεις για τα κρυολογήματα του Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Αλλά θυμάμαι καλά, όταν στις 19 Αυγούστου του 1991 ο αντιπρόεδρος της ΕΣΣΔ, Γκενάντι Γιανάγιεφ ανακοίνωσε τη σοβαρή ασθένεια του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ», έγραψε ο πολιτικός αναλυτής, Βιτάλι Πορτνίκοφ στο Facebook. Η υποτιθέμενη ασθένεια του Γκορμπατσόφ είχε δημοσιοποιηθεί ενώ σκληροπυρηνικοί κομουνιστές αντιδρούσαν στις προσπάθειες μεταρρύθμισης που έκανε και επιχείρησαν πραξικόπημα εις βάρος του χωρίς επιτυχία.

Οι διαμαρτιρίες μεγάλης έκτασης, πλήττουν την Ουκρανία τους τελευταίους δύο μήνες, με τους διαδηλωτές να απαιτούν την παραίτηση του Γιανουκόβιτς και τη διεξαγωγή εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ