Σαμαράς: Στον ελληνικό λαό θα επιστρέψει το πλεόνασμα, αλλά και τα κλεμμένα - iefimerida.gr

Σαμαράς: Στον ελληνικό λαό θα επιστρέψει το πλεόνασμα, αλλά και τα κλεμμένα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ολομέτωπη επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη νοοτροπία του περιθωρίου και εμφανίζεται ως κόμμα διακυβέρνησης. Στη συνέχεια τόνισε πως «στον ελληνικό λαό θα επιστρέψει το πλεόνασμα, όπως σε αυτόν επιστρέφουν τα κλεμμένα».«Το πρωτογενές πλεόνασμα βγήκε ένα χρόνο νωρίτερα. Όταν το λέγαμε στις αρχές του 2013 μας λοιδορούσαν, όταν τον Οκτώβριο είπαμε ότι θα πλησιάσει τα 500 εκατ. ευρώ μας λοιδορούσαν. Τώρα που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, κανείς δεν μας λοιδορεί» τόνισε ο πρωθυπουργός

«Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι καθαρό, βιώσιμο και αδιαμφισβήτητο. Με όλα πληρωμένα» συνέχισε και παράλληλα δεσμεύθηκε ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφει στην κοινωνία μέχρι το 2016 με προτεραιότητα τους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Αυτό θα γίνει άμεσα τους επόμενους μήνες».

Συμπλήρωσε ότι μετά την αποκατάσταση των αδικιών, το επόμενο βήμα είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών.

Τέλος στα σενάρια για κάλπες -Εκλογές το 2016

Για το θέμα των εκλογών είπε: "Εκλογές εμείς πηγαίνουμε για το 2016, τους αρέσει δεν τους αρέσει."

Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ: Εχει τη νοοτροπία του περιθωρίου και εμφανίζεται ως κόμμα διακυβέρνησης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη νοοτροπία του περιθωρίου και εμφανίζεται ως κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είναι κόμμα εξέγερσης και κόμμα ευθύνης. Και είναι δικό τους θέμα να αποφασίσουν τι είναι. Αυτά που σήμερα συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν συγκρίνονται με αυτά που γίνονταν στο παρελθόν. Τώρα η χώρα βρίσκεται σε κρίση και ο ελληνικός λαός δεν θέλει να ξανακυλήσει στην κρίση. Οσο αρχίζουν να φαίνονται οι ενδείξεις της ανάκαμψης τόσο ξεθωριάζουν. Δεν έχουν καταλάβει ότι στον διεθνή μας περίγυρο υπάρχει πολλή αναστάτωση και πολλή ανασφάλεια και πολλές ταραχές και πολύ αίμα. Η Ελλάδα είναι μια όαση πρώτα για τους ίδιους τους Ελληνες και μετά για την Ευρώπη».

Για τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών - ελεγκτών της τρόικας, 'Οτμαρ Κάρας και την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Επιναν νερό στ' όνομα τους. Και όταν ήρθαν και είπαν την αλήθεια έπεσαν να τους φάνε. Πως την βλέπουν την δουλεια; Θα μοιραζουν και πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων σε εκλεγμένους εκπροσωπους της Ευρώπης;"

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ