Γέμισε η Αθήνα σωματοφύλακες -Αύξηση 30% στα αιτήματα για φύλαξη προσώπων - iefimerida.gr

Γέμισε η Αθήνα σωματοφύλακες -Αύξηση 30% στα αιτήματα για φύλαξη προσώπων

Γέμισε η Αθήνα σωματοφύλακες -30% αύξηση στα αιτήματα για φύλαξη προσώπων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πρόσφατες επιθέσεις σε επιχειρηματίες, με την απαγωγή του Μανώλη Καραμολέγκου και την απόπειρα αρπαγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου, έχουν θορυβήσει και τρομάξει επιχειρηματίες, εφοπλιστές και οικονομικά εύρωστους πολίτες, με αποτέλεσμα να ζητούν μέτρα προστασίας από ιδιωτικές εταιρείες, για τα μέλη της οικογένειας τους και τους ίδιους.Οπως γράφει το Εθνος, τα αιτήματα για φύλαξη προσώπων το τελευταίο διάστημα, από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης VIP, έχουν αυξηθεί κατά 30%, ενώ το 70% των επιχειρηματιών που ήδη είχαν προστασία, έχει ζητήσει την αύξηση των υφισταμένων μέτρων ασφαλείας. Την αύξηση της ζήτησης παραδέχθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το ημερήσιο κόστος φτάνει και τα 30.000

Οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης σε επιχειρηματίες αξιολογούν τους κινδύνους και αναλόγως λαμβάνουν μέτρα. Για παράδειγμα, όταν υπάρχει κίνδυνος για απαγωγή, χρειάζεται θωρακισμένο αυτοκίνητο, οδηγός, μοτοσικλέτα. Εντοπίζονται τα τρωτά σημεία του «στόχου» και στη συνέχεια τοποθετούνται κάμερες ασφαλείας στο σπίτι και τον χώρο εργασίας, ενώ φύλακες επιθεωρούν τα συγκεκριμένα σημεία σε 24ωρη βάση.

Οι μετακινήσεις γίνονται με θωρακισμένα αυτοκίνητα, τα οποία προστατεύονται από συνοδευτικά οχήματα με ανθρώπους της εταιρείας φύλαξης. Παράλληλα: μηχανές προπορεύονται για λόγους αντιπαρακολούθησης. Ο σχηματισμός των οχημάτων γίνεται με ειδικό τρόπο, ενώ οι οδηγοί έχουν εκπαιδευτεί σε αμυντική και επιθετική οδήγηση για την αποφυγή ενέδρας, καθώς και για τη διαφυγή από αυτήν σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.

Φυσικά, όλα αυτά κοστίζουν και το πλήρες πακέτο VIP προστασίας, ξεκινά από 10.000 ευρώ και φτάνει μέχρι και 30.000 ευρώ τον μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ