Κόντρες δημοσιογράφων για μια θέση στις λίστες της ΝΔ - iefimerida.gr

Κόντρες δημοσιογράφων για μια θέση στις λίστες της ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άγρια μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη στην Β Αθηνών ανάμεσα σε μια σειρά από δημοσιογράφους οι οποίοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία.

Η σύγκρουση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό καθώς η Β Αθηνών είναι μια περιφέρεια όπου η αναγνωρισιμότητα αποτελεί τον σημαντικότερο ίσως παράγοντα εκλογής και γι αυτό άλλωστε, παραδοσιακά η Νέα Δημοκρατία είχε και έχει εδώ και πολλά χρόνια βουλευτές προερχόμενους από τον δημοσιογραφικό χώρο. (Θεόδωρος Κασσίμης, Σοφία Βούλτεψη, Πάνος Παπαναγιωτόπουλος, Αργύρης Ντινόπουλος).
Οι τρεις τελευταίοι θα είναι και πάλι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές μόνο που θα έχουν ισχυρό ανταγωνισμό και από νέα δημοσιογραφικά πρόσωπα στις λίστες που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους για πρώτη φορά με το κόμμα της ΝΔ και μάλιστα με τις προσωπικές ευλογίες του Αντώνη Σαμαρα.
Οι δύο σίγουρες νέες υποψηφιότητες θα είναι της Μαριάνας Πυργιώτη και της Αννας Καραμανλή. Η πρώτη είναι αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων στο κόμμα και η δεύτερη , ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Κικίλια.
Υπάρχει όμως κι ένα πρόσωπο –έκπληξη που αν τελικά ενδώσει στις πιέσεις που του ασκούνται τότε θα μπει ισχυρότατη «σφήνα» ανάμεσα σε Πυργιώτη και Καραμανλή. Πρόκειται για πολύ γνωστό τηλεοπτικό δημοσιογράφο που είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι. Ο ίδιος αν και αποφεύγει να εκτεθεί δημοσίως, είναι γνωστό σε όλους ότι ανήκει πολιτικά στο χώρο της Νεας Δημοκρατίας. Η δημόσια εικόνα του είναι σχετικά καλή και αν τελικά αποφασίσει να ...υποκύψει στις πιέσεις θα έχει μεγάλες πιθανότητες εκλογής.
Το... προξενιό με τη Συγγρού έχει αναλάβει κορυφαίο στέλεχος της Νεας Δημοκρατίας που βρίσκεται στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και προσπαθεί να πείσει τον δημοσιογράφο να διαβεί το Ρουβίκωνα και να περάσει από την δημοσιογραφία στην πολιτική. Μέχρι στιγμής, ο δημοσιογράφος εμφανίζεται επιφυλακτικός αλλά δεν έχει απορρίψει την πιθανότητα.
Πάντως, αν τελικά πει το μεγάλο «ναι» τότε οι συνάδελφοι του-νυν και επίδοξοι Νεοδημοκράτες βουλευτές-μάλλον θα δυσαρεστηθούν ιδιαιτέρως καθώς η αναγνωρισιμότητα του είναι πολύ μεγάλη και αυτό ενδεχομένως να τους στερήσει ψήφους στις οποίες υπολογίζουν λόγω και της δικής τους αναγνωρισιμότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ