Δένδιας: Τώρα φτιάχνουμε το ελληνικό FBI - Η Αστυνομία ήταν μέχρι σήμερα στην εποχή του Xατζηχρήστου - iefimerida.gr

Δένδιας: Τώρα φτιάχνουμε το ελληνικό FBI - Η Αστυνομία ήταν μέχρι σήμερα στην εποχή του Xατζηχρήστου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική αστυνομία, με την αναδιάρθρωση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, φεύγει από την εποχή της ταινίας με τον Κώστα Χατζηχρήστο «Ο Ηλίας του 16oυ» και -κατά κάποιον τρόπο- γίνεται FBI, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.

«Με ένα προχειρότατο νομοθέτημα του '84 συγχωνεύτηκαν σε ένα βράδυ αστυνομία και χωροφυλακή, αλλά παρέμενε το μοντέλο της δεκαετίας '50 και του '60 του Ηλία του 16ου. Μακάρι να ήμασταν σε κείνους τους καιρούς να σφυρίζουμε αμέριμνα και να συλλαμβάναμε τον κλεφτή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός έκανε λόγο για καθετοποίηση των δομών με μια αστυνομία για την ασφάλεια, κάτι σαν Ελληνικό FBI.

Aς σημειωθεί ότι στην ταινία Ο Ηλίας του 16ου, ο Κώστας Χατζηχρήστος υποδύεται τον αστυνομικό, ενώ στην πραγματικότητα είναι απατεώνας.

Δένδιας: Τώρα φτιάχνουμε το ελληνικό FBI - Η Αστυνομία ήταν μέχρι σήμερα στην εποχή του Xατζηχρήστου  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ