Μετά το θόρυβο από τις δηλώσεις του για Μεγάλο Συνασπισμό ο Γλέζος απαντά με το τέχνασμα του Θεμιστοκλή στον Ξέρξη - iefimerida.gr

Μετά το θόρυβο από τις δηλώσεις του για Μεγάλο Συνασπισμό ο Γλέζος απαντά με το τέχνασμα του Θεμιστοκλή στον Ξέρξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αναφορά στο τέχνασμα του Θεμιστοκλή απέναντι στον Ξέρξη, με το οποίο παρέσυσε τον περσικό στόλο να ναυμαχήσει με τον ελληνικό στα στενά της Σαλαμίνας, απάντησε ο Μανώλης Γλέζος στην ερμηνεία της δήλωσής του στη Βουλή που τον έφερε να τάσσεται υπέρ μίας συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες, της οποίας επικεφαλής είναι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, όπου υπογραμμιζόταν πως «είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη Βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας».

«'Η είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι - ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας», κατέληγε η ανακοίνωση.

Σε νέα ανάρτηση της Κίνησης, υπό τον τίτλο «Όταν η Αθήνα ζήτησε "μεγάλο συνασπισμό" από τον Ξέρξη!», αναφέρεται με νόημα :

«"Όταν ο ήλιος ανατείλει από την Δύση, τότε θα συνεργαστούμε με τον Μεγάλο Βασιλιά". Έτσι απάντησαν στο εκπρόσωπο του Ξέρξη, θέλοντας προφανώς να κάνουν ένα "Μεγάλο Συνασπισμό", αλλά οι εκπρόσωποι του Ξέρξη δεν ήξεραν καλά Ελληνικά και την ώρα που ο Θεμιστοκλής τους έδειχνε τον ήλιο... αυτοί κοίταζαν το δάχτυλο!»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ