Αυτός ο χίπστερ τρελός επιστήμονας θα γίνει πρόεδρος εάν ο Ομπάμα σκοτωθεί σε τρομοκρατική επίθεση [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός ο χίπστερ τρελός επιστήμονας θα γίνει πρόεδρος εάν ο Ομπάμα σκοτωθεί σε τρομοκρατική επίθεση [εικόνες]

Αυτός ο χίπστερ τρελός επιστήμονας θα γίνει πρόεδρος εάν ο Ομπάμα σκοτωθεί σε τρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προγραμματισμός της αμερικανικής κυβέρνησης επιτάσσει τον ορισμό αντικαταστάτη ο οποίος θα εξασφαλίσει τη συνέχεια του κράτους σε περίπτωση που ο πρόεδρος σκοτωθεί από τρομοκρατική επίθεση.

Το πρωτόκολλο τηρείται ευλαβικά κάθε χρόνο στην ετήσια ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ στο Κογκρέσο και χθες ο κλήρος έπεσε στον Ερνεστ Μονίζ, υπουργό Ενέργειας, ο οποίος καθ' όλη την τελετή βρισκόταν σε μυστική τοποθεσία.

Ο λόγος είναι πως αυτός θα αναλάμβανε τις τύχες της χώρας εφόσον, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνέβαινε κάποιο μοιραίο στον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης.

Χθες το βράδυ και για διάστημα μίας ώρας, από τις 21.00, το σύνολο των εκπροσώπων των τριών εξουσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή τα 435 μέλη της Βουλής των Αντπροσώπων, οι 100 γερουσιαστές, οι εννέα δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο, καθώς και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.
Με άλλα λόγια η ετήσια ομιλία είναι ο νούμερο ένα στόχος εάν κάποιος επιθυμεί να ξεκληρίσει την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ.

Εκείνο, πάντως, που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το παρουσιαστικό του Ερνεστ Μονίζ με το τρελό τσουλούφι, το καρέ μαλλάκι και το φοβερό χαμόγελο καθώς οι περισσότεροι τον παρομοιάζουν με τρελό επιστήμονα.

Βέβαια έχουν δίκιο, καθώς ο υπουργός Ενέργειας δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά διακεκριμένος πυρηνικός φυσικός με πολλές τιμές και αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου Ομπάμα.

Αυτός ο χίπστερ τρελός επιστήμονας θα γίνει πρόεδρος εάν ο Ομπάμα σκοτωθεί σε τρομοκρατική επίθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτός ο χίπστερ τρελός επιστήμονας θα γίνει πρόεδρος εάν ο Ομπάμα σκοτωθεί σε τρομοκρατική επίθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αυτός ο χίπστερ τρελός επιστήμονας θα γίνει πρόεδρος εάν ο Ομπάμα σκοτωθεί σε τρομοκρατική επίθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Αυτός ο χίπστερ τρελός επιστήμονας θα γίνει πρόεδρος εάν ο Ομπάμα σκοτωθεί σε τρομοκρατική επίθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ