Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα

«Πρωταθλητισμό» κάνει η Ελλάδα σε επίπεδο ΕΕ σε ότι αφορά τον τουρισμό. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ήταν η χώρα που παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση σε διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αύξηση σημειώθηκε σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ- εξαίρεση αποτελούν οι Ιταλία, Κύπρος, Τσεχία, Φινλανδία και Βέλγιο- με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή των συγκεκριμένων δεδομένων. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αύξηση 11,7%, η υψηλότερη στην ΕΕ, με τη Μάλτα (7,8%) και τη Λετονία (7,3%) να ακολουθούν.

Βέβαια, στο σύνολο των περισσότερων διανυκτερεύσεων στην κορυφή είναι η Γαλλία, ενώ ακολουθούν η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Μ. Βρετανία, κράτη τα οποία έχουν το 70% των διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ των 28.

Ειδικότερα στην Ελλάδα το 2013 καταγράφηκαν 87,3 εκατ. διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα, με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να αφορά αλλοδαπούς (79%), οι οποίοι μάλιστα αυξήθηκαν κατά 13,2% σε σύγκριση με 2012.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Eurostat τουριστικα καταλυματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ