Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα - iefimerida.gr

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην αύξηση διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πρωταθλητισμό» κάνει η Ελλάδα σε επίπεδο ΕΕ σε ότι αφορά τον τουρισμό. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ήταν η χώρα που παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση σε διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αύξηση σημειώθηκε σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ- εξαίρεση αποτελούν οι Ιταλία, Κύπρος, Τσεχία, Φινλανδία και Βέλγιο- με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή των συγκεκριμένων δεδομένων. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αύξηση 11,7%, η υψηλότερη στην ΕΕ, με τη Μάλτα (7,8%) και τη Λετονία (7,3%) να ακολουθούν.

Βέβαια, στο σύνολο των περισσότερων διανυκτερεύσεων στην κορυφή είναι η Γαλλία, ενώ ακολουθούν η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Μ. Βρετανία, κράτη τα οποία έχουν το 70% των διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ των 28.

Ειδικότερα στην Ελλάδα το 2013 καταγράφηκαν 87,3 εκατ. διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα, με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να αφορά αλλοδαπούς (79%), οι οποίοι μάλιστα αυξήθηκαν κατά 13,2% σε σύγκριση με 2012.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Eurostat τουριστικα καταλυματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ