Κοιτάξτε τον Νταλί στα μάτια: Μία πραγματικά σουρεαλιστική εφαρμογή [βίντεο] - iefimerida.gr

Κοιτάξτε τον Νταλί στα μάτια: Μία πραγματικά σουρεαλιστική εφαρμογή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομα του Σαλβαντόρ Νταλί είναι στενά συνδεδεμένο με την έννοια του σουρεαλισμού. Ετσι είναι απόλυτα φυσικό, μία εφαρμογή για smartphones με πρωταγωνιστή τον Ισπανό ζωγράφο να είναι εξίσου σουρεαλιστική.

Πρόκειται για το Dalí Museum Staring Contest, που υπογράφει το Μουσείο Σαλβαντόρ Νταλί και πρόκειται ουσιαστικά για μία έξυπνη και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική προσπάθεια υποστήριξης του μουσείου και προώθησης της περιοδικής έκθεσης για τον Άντι Γουόρχολ που φιλοξενείται στο χώρο.

Οπως εξηγεί ο Χανκ Χάιν, διευθυντής του Μουσείου, «η εμμονή του Νταλί και του Γουόρχολ με τη διασημότητα είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από το Staring App. Μας βάζει πρόσωπο με πρόσωπο με τους σταρ του κόσμου της τέχνης, οι οποίοι μας κοιτούν επίμονα. Παραμένουν όμως σε αλληλεπίδραση μαζί μας μόνο για όσο χρόνο επικεντρωνόμαστε εμείς πάνω τους. Ο Νταλί είχε εξάλλου τεράστιο εγωισμό. Και το γεγονός ότι πάντα κερδίζει στον διαγωνισμό βλέμματος είναι μια χαρωπή υπενθύμιση αυτού»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ