Αποσύρθηκε και η Γερμανία από την «δωροδοκία» της FIBA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα–Στην ελληνική Βουλή το θέμα - iefimerida.gr

Αποσύρθηκε και η Γερμανία από την «δωροδοκία» της FIBA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα–Στην ελληνική Βουλή το θέμα

Εκτός και η Γερμανία από την «δωροδοκία» της FIBA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα –Σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα που ανέδειξε τις προηγούμενες ημέρες το iefimerida.gr σχετικά με την «δωροδοκία» της FIBA από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με 830.000 ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, μετά από την Ιταλία, μια από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ που την Κυριακή γνωστοποίησε την απόσυρσή της από τη διαδικασία του «πλειστηριασμού», ήρθε την Τρίτη η σειρά της πανίσχυρης οικονομικά Γερμανίας να γνωστοποιήσει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε δωρεά προς την FIBA προκειμένου να εξασφαλίσει μια από τις λεγόμενες wild card που διεκδικούνται από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Τουρκία, η Ελλάδα κ.α.

Πρόκειται για χώρες που δεν εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση με βάση αγωνιστικά κριτήρια και επιδιώκουν να δώσουν το παρών δελεάζοντας την FIBA με δωρεά η οποία, κατά την Παγκόσμια Ομοσπονδία, κατευθύνεται στο μη κερδοσκοπικό της ίδρυμα.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στη διαδικασία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στην γνωστή δεινή οικονομική κατάσταση και όμως η ΕΟΚ, η αρμόδια ομοσπονδία του μπάσκετ, εμφανίζεται να εμπλέκεται σε μία τέτοια συναλλαγή, προχωρώντας σε δωρεά της τάξης των 830.000 ευρώ, χωρίς μάλιστα να είναι σαφές το "πόθεν έσχες" του σημαντικού αυτού ποσού.

Το ζήτημα, μάλιστα, έφερε σήμερα στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπηρετήσει και την αθλητική δημοσιογραφία.

Ο κ. Κουίκ στην ερώτησή του που απευθύνεται προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα φθάναμε στο απόλυτο σημείο εθνικού ευτελίσμού" και επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι εκείνος ήταν που δήλωνε πρόσφατα ότι είναι ανήκουστο να εξαγοράζεται μια θέση στη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Ο κ. Κουίκ ζητά από τον υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει εάν αποδέχεται η Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ να τζογάρει σε πλειστηριασμούς για την συμμετοχή της, διαγράφοντας όλες εκείνες τις πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτυχίες της που κατέκτησε με ιδρώτα πάνω στα παρκέ καθώς και εάν αποδέχεται η Ελλάδα να μετέχει διαδικασιών που οι Ιταλοί χαρακτήρισαν "ανήθικο πλειστηριασμό" και επί της ουσίας είναι μία... νομιμοποιημένη δωροδοκία.

Επίσης, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ρωτά με ποιό δικαίωμα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σκορπά σχεδόν 1.000.000 ευρώ, την ώρα, μάλιστα, που η Ελλάδα περνάει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της, πού βρήκε τα χρήματα και ποιά θα είναι η αντίδραση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Βουλή δωροδοκία FIBA wild card
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ