Η οικονομική επιθεωρήτρια επιμένει: Ενοχοι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Η οικονομική επιθεωρήτρια επιμένει: Ενοχοι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ενοχή των Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και Μιχάλη Λεμούσια για την υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης επέμεινε η βασική μάρτυρας κατηγορίας Αναστασία Τσεμπερά απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Κατά την 4η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση, η κ. Τσεμπερά επανέλαβε ότι πρώην δήμαρχος «καθίσταται υπόλογος» δεδομένου ότι όλες οι διαδικασίες του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη τύχαιναν της αποδοχής του, ενώ ο συγκεκριμένος υπάλληλος επί σειρά ετών ουδέποτε ελέγχθηκε για τη διαχείρισή του.

Τον ισχυρισμό αυτό αντέκρουσε η υπεράσπιση του κ. Παπαγεωργόπουλου με το επιχείρημα ότι ο τέως δήμαρχος δεν μπορούσε να ελέγχει τους χιλιάδες υπαλλήλους του δήμου. Χαρακτήρισε δε διάτρητο το πόρισμά της οικονομικής επιθεωρήτριας για τα οικονομικά του δήμου.

Όσον αφορά τον πρώην γ.γ. του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, η κ. Τσεμπερά προχώρησε ακόμα περισσότερο λέγοντας ότι αυτός ήταν που έδινε τις εντολές στον (επίσης καταδικασθέντα) Παναγιώτη Σαξώνη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της οικονομικής επιθεωρήτριας, ο Λεμούσιας ξέσπασε παρεμβαίνοντας στη διαδικασία : «Επί έντεκα μήνες διαβάζω 18 ώρες την ημέρα. Έχω τυφλωθεί, τα έχω μάθει απ' έξω, παρότι δεν γνώριζα οικονομικά».

Η κ. Τσεμπερά στάθηκε, εξάλλου, στο γεγονός ότι Παπαγεωργόπουλος- Λεμούσιας τηρούσαν κοινούς λογαριασμούς.

Οι υπερασπιστές των δύο κατηγορουμένων, στις ερωτήσεις τους προς την κ. Τσεμπερά προσπάθησαν να καταδείξουν ότι ο πρώην ταμίας υπεξαιρούσε και πριν από το 1999, χρονιά που ανέλαβε τη διοίκηση στον δήμο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με την οικονομική επιθεωρήτρια να παραδέχεται ότι η χρεοπίστωση του πρώην ταμία γινόταν πριν από το παραπάνω διάστημα με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας πάντως ότι το ύψος των μετρητών ήταν μικρότερο απ' ό,τι τα επόμενα χρόνια.

Στην αρχή πάντως της διαδικασίας, ο πρόεδρος ρώτησε τους κατηγορούμενους ποιά ειναι η θέση τους σχετικά με την πρωτόδικη απόφαση, εάν δηλαδή πιστεύουν ότι υπεξαιρέθηκαν χρήματα, με εκείνους να απαντούν καταφατικά:

«Κύριε πρόεδρε δεν εχω γνώση για το ακριβές ποσό, αλλά χρήματα υπεξαιρέθηκαν», είπε ο Μιχάλης Λεμούσιας. Ανάλογη ήταν η απάντηση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου : «Έγιναν υπεξαιρέσεις χρημάτων, αλλά το ακριβές ποσό δεν το γνωρίζω».

Ο Παναγιώτης Σαξώνης από την πλευρά του παραδέχθηκε εκ νέου πως υπεξαίρεσε χρήματα.

Ο συνήγορος του κ. Παπαγεωργόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, υποστήριξε πως ο Σαξώνης κατηγόρησε τον πρώην δήμαρχο για να τον εκδικηθεί. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως στην πρώτη κατάθεσή του ο Σαξώνης είχε πει πως δεν ξέρει αν γνώριζε ο δήμαρχος για την υπεξαίρεση και στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεσή του και υποστήριξε ότι γνώριζε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ