Η απόλαυση της γεμάτης μπανιέρας: Μια συνήθεια που τείνει να εξαφανιστεί - iefimerida.gr

Η απόλαυση της γεμάτης μπανιέρας: Μια συνήθεια που τείνει να εξαφανιστεί

Η απόλαυση της γεμάτης μπανιέρας: Μια συνήθεια που τείνει να εξαφανιστεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσο συχνά άραγε γεμίζουμε τις μπανιέρες μας με στόχο να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο και απολαυστικό μπάνιο; Η έρευνα που έγινε στα πανεπιστήμια του Μάντσεστερ, του Εδιμβούργου και του Λάνκαστερ αποκαλύπτει πως ελάχιστοι άνθρωποι συνεχίζουν να πλένονται με το παλιό, κλασικό τρόπο ενώ παράλληλα εξετάζει τις αρνητικές επιπτώσεις του ντουζ που έχει υπερισχύσει τα τελευταία χρόνια.

Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος που χρειάζεται για ένα πλήρες και χορταστικό μπάνιο στη κατάλληλη θερμοκρασία είναι κατά πολλές φορές περισσότερος από αυτόν που απαιτείται για ένα γρήγορο ντουζ. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που τα τελευταία χρόνια οι μπανιέρες γεμίζουν όλο και λιγότερες φορές. Για την ακρίβεια, όπως έδειξαν οι έρευνες στα πανεπιστήμια της Βρετανίας, μόνο ένας στους δέκα κάνει μπάνιο σε καθημερινή βάση.

Αν αναλογιστούμε επίσης ότι από το 10% των... υπερασπιστών του μπάνιου, οι περισσότεροι είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και το κάνουν για λόγους ευχαρίστησης και όχι υγιεινής, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ανησυχητικά. Αυτό διότι μπορεί το ντουζ να είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση, όμως σε σχέση με το κλασσικό μπάνιο υστερεί σημαντικά στο τομέα της υγιεινής. Η ουσιαστική επαφή με το νερό που γίνεται κατά τη διάρκεια του μπάνιου, προσφέρει πολύ πιο αποτελεσματικό καθαρισμό του σώματος, ανοίγει τους πόρους και «γεμίζει» τις μπαταρίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα Βρετανικά πανεπιστήμια, έλαβαν μέρος 1.802 άτομα. Οι ερευνητές δεν είχαν μοναδικό στόχο να συγκρίνουν τις προτιμήσεις των ανθρώπων ανάμεσα σε μπάνιο και ντουζ, αλλά και να δουν το πόσο συχνά ερχόμαστε σε επαφή με το νερό, ανεξαρτήτως τρόπου.

Τα αποτελέσματα διαχώρισαν τους συμμετέχοντες σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκει το ένα πέμπτο των ανθρώπων, οι οποίοι πλένονται σε καθημερινή βάση. Το μεγαλύτερος μέρος των ερωτηθέντων, που αντιστοιχεί περίπου στο 70% απάντησε πως κάνει μπάνιο τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, ενώ υπολογίζεται πως υπάρχει ένα ποσοστό κοντά στο 30% που αντιπροσωπεύει όσους έρχονται σε επαφή με το νερό για παραπάνω από μια φορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ