Πώς μεθούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς μεθούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αρέσει να χαλαρώνουν με ένα ποτό (ή τρία). Αλλά το αλκοολούχο ποτό της επιλογής που πίνουν οι άνθρωποι ποικίλλει ανά χώρα. Ας αναθεωρήσουμε κάποια από τα δεδομένα σχετικά με το πώς οι άνθρωποι μεθούν σε όλο τον κόσμο.

Καταρχήν, παρακάτω είναι ένας χάρτης της κατά κεφαλήν κατανάλωσης αλκοόλ για κάθε χώρα. Η δεξιά γωνία του χάρτη είναι όπου οι άνθρωποι πίνουν το περισσότερο αλκοόλ.

Οι κορυφαίοι καταναλωτές αλκοόλ στην πραγματικότητα βρίσκονται στη Μολδαβία, ανατολικά της Ρουμανίας. Οι Μολδαβοί πίνουν 18 λίτρα από το καλό πράγμα κάθε χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη κόκκινη κηλίδα στο χάρτη, η Ρωσία πίνει το ένα τέταρτο από τη Μολδαβία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ουγγαρία. Συνολικά, φαίνεται ότι η Ευρώπη είναι λάτρης του αλκοόλ, αντίθετα με τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Το αλκοόλ έρχεται σε πολλές διάφορες μορφές, με κάθε μία από αυτές να μην αγαπιέται εξίσου από όλο τον κόσμο.

Εδώ για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε τους κορυφαίους καταναλωτές μπύρας σε όλο τον κόσμο:

Οι Τσέχοι πίνουν την περισσότερη μπύρα, αν και ίσως τα καλό-διαφημιζόμενα φεστιβάλ μπύρας της Γερμανίας έχουν τραβήξει την προσοχή μακριά από αυτό το γεγονός. Οι Γερμανοί κατατάσονται δεύτεροι, ακολουθούμενοι στενά από την Αυστρία και την Ιρλανδία.

Εν τω μεταξύ, οι Γάλλοι (μαζί με τους Ιταλούς) έχουν μια διάσημη ερωτική σχέση με ένα διαφορετικό ποτό:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για το κρασί, αλλά η κατά κεφαλήν κατανάλωση δεν πλησιάζει τους πρώτους της λίστας. Ωστόσο, οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να πίνουν σταθερά όλο και περισσότερο κρασί κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Παρά τις διακηρύξεις ότι το ουίσκι είναι κομμάτι του αμερικανικού πνεύματος, οι Αμερικάνοι δεν είναι στην κορυφή της λίστας, αλλά αρκετά κοντά. Οι κορυφαίες διακρίσεις πάνε στη Γαλλία:

Παραδόξως, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μεταξύ των κορυφαίων λάτρεις του ουίσκι στον κόσμο. Αυτό μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στην αύξηση του πληθυσμού της χώρας των μη μουσουλμάνων και ομογενών. Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι μη μουσουλμανικό και το 91% έχει γεννηθεί στο εξωτερικό. Και ο μεγάλος αριθμός πολυεθνικών εταιρειών που δημιουργούν καταστήματα στο Ντουμπάι και στο Αμπού Ντάμπι, υπάρχει μια ισχυρή ομογενής κουλτούρα κατανάλωσης σε αυτή τη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Φυσικά, κανένα σύνολο γραφημάτων για το αλκοόλ θα ήταν πλήρης χωρίς την βότκα:

Αυτό το γράφημα απεικονίζει την κυριαρχία της Ρωσίας στην κατανάλωση βότκας, τόσο κατά κεφαλήν όσο και συνολικά. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι στην Ρωσία, ένα σφηνάκι βότκα θεωρείται μια θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα.

Πηγή: http://priceonomics.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ