Ο ερωτικός, ηδονικός Καβάφης αποκαλύπτεται και γίνεται θέμα συζήτησης - iefimerida.gr

Ο ερωτικός, ηδονικός Καβάφης αποκαλύπτεται και γίνεται θέμα συζήτησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Bαθιά ιστορικός, αλλά και έντονα ερωτικός ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής με το διεθνές κοινό, είναι το θέμα της συζήτησης που θα γίνει σήμερα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω διαδικτύου, για όποιον δεν μπορέσει να βρεθεί στην αίθουσα.

Ο ερωτισμός δεν αποτελεί απλώς ένα από τα θέματα της ποίησης του Κ.Π. Καβάφη, αλλά κινητήρια δύναμη της δημιουργικής διαδικασίας του ποιητή, ενώ ως αντικείμενο δεν έπαψε ποτέ να τροφοδοτεί γόνιμα τους μελετητές και αναγνώστες του έργου του. Οι πανεπιστημιακοί, οι εικαστικοί και οι λογοτέχνες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση, θα ιχνηλατήσουν το πώς ο τρόπος με τον οποίο αποτύπωσε την επιθυμία και τον ερωτισμό, χάραξαν καινούργιους δρόμους αντίληψης και κατανόησης του ατόμου.

Στη συζήτηση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα συμμετέχει ο εικαστικός ηθοποιός και τραγουδιστής Αγγελος Παπαδημητρίου, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικη φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστίνα Ντουνιά και οι συγγραφείας Θανάσης Τριαρίδης και Θόδωρος Γρηγοριάδης. Συντονίζει ο Δημήτρης Παπανικολάου, αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και εταίρος του κολλεγίου St. Cross.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ