Η μεταμόρφωση της οδού Ιάσωνος στο Μεταξουργείο -Ενεργοί πολίτες φώτισαν ένα από τους πιο ατμοσφαιρικούς δρόμους - iefimerida.gr

Η μεταμόρφωση της οδού Ιάσωνος στο Μεταξουργείο -Ενεργοί πολίτες φώτισαν ένα από τους πιο ατμοσφαιρικούς δρόμους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αέρας ανανέωσης πνέει από την Κυριακή στην οδό Ιάσωνος, σε έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς δρόμους της Αθήνας ανάμεσα στο Μεταξουργείο και στον Κεραμεικό.

Η ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.) και του Δήμου Αθηναίων, διοργάνωσαν προχτές το απόγευμα αποκατάστασης ενός δρόμου που συνυπάρχει η αρχοντιά των καλοδιατηρημένων νεοκλασικών σπιτιών που διαθέτει και η «γοητεία» της παρακμής.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και εθελοντές καθάρισαν το δρόμο, αποκατέστησαν και έβαψαν 25 παρτέρια του πεζοδρόμου και των μικρών κάθετων οδών Περδίκα και Λεοννάτου, αντικατέστησαν 18 φώτα του δρόμου με φωτιστικά τεχνολογίας LED για εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 50% και φύτεψαν δέντρα.

Παράλληλα, το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ανέδειξε τον αρχιτεκτονικό πλούτο της οδού Ιάσονος, η οποία έχει 32 κτίρια χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα, τοποθετώντας σε ορισμένα από αυτά ενημερωτικές πινακίδες με την αρχιτεκτονική και ιστορική τους αξία. Σε τουλάχιστον δέκα εξ αυτών συστεγάζονται περισσότεροι από 20 παράνομοι οίκοι ανοχής.

Η εταιρεία «Παπαστράτος», εκτός από τη δράση στην οδό Ιάσονος, χρηματοδοτεί και μελέτη για την ανάπλαση της γειτονικής οδού Κεραμεικού, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των εγκρίσεων από τα αρμόδια όργανα του Δήμου προκειμένου να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ