Η γρίπη των πτηνών επέστρεψε στην Κίνα και είναι και πάλι θανατηφόρα - Τι φοβούνται οι ειδικοί - iefimerida.gr

Η γρίπη των πτηνών επέστρεψε στην Κίνα και είναι και πάλι θανατηφόρα - Τι φοβούνται οι ειδικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κίνα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εξαιτίας της δυναμικής επανεμφάνισης της γρίπης των πτηνών, με τους αρμόδιους να ανησυχούν για ταχύτερη εξάπλωσή του εξαιτίας της έλευσης πολλών τουριστών για τη μεγάλη γιορτή του νέου Ετους στη χώρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Ιανουάριο έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από τη νόσο 19 άτομα και 96 έχουν νοσήσει, ενώ είναι καταγεγραμμένο ότι τους ψυχρούς μήνες του έτους τα κρούσματα αυξάνονται. Ο συνωστισμός για τις γιορτές και κυρίως η προσέλευση επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο, αυξάνουν τους φόβους μετάδοσης, αν και μέχρι στιγμής ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση σχετικής προειδοποίησης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η γρίπη των πτηνών Η7Ν9 έχει θνησιμότητας ύψους 30%. Προειδοποιούν επίσης πως δεν νοσούν μόνο όσοι έρχονται σε επαφή με πτηνά και πουλερικά, αφού υπάρχει καταγεγραμμένο περιστατικό ασθένειας, όπου ο ασθενής δεν είχε άλλη επαφή με πουλερικό παρά μόνο την ... κατανάλωση του σε εστιατόριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Kίνα γρίπη πτηνών H7N9
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ