ΓΑΠ: «Τι θέλετε να πουλήσω την Πελοπόννησο;» - iefimerida.gr

ΓΑΠ: «Τι θέλετε να πουλήσω την Πελοπόννησο;»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν λίγες μέρες στο μέσον των συζητήσεων της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η πλάστιγγα είχε αρχίσει να γέρνει επικίνδυνα για την Ελλάδα.

Η ελληνική πολιτική ηγεσία είχε να αντιμετωπίσει τη διστακτικότητα των Γερμανών, τις αμφιβολίες των Γάλλων, τις απαιτήσεις για εγγυήσεις των Φινλανδών και την άκαμπτη στάση των Σλοβάκων και των Ολλανδών. Διαφαινόταν τότε ότι η επιμήκυνση θα ήταν μικρή και τα επιτόκια υψηλά. Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής ο κ. Παπανδρέου ίδρωνε και ξεΐδρωνε, ένιωθε ότι τα προσφερόμενα ήταν λειψά και δεν έλυναν το πρόβλημα. Εκεί λοιπόν, μπροστά σε ένα ενδεχόμενο μικρό ελληνικό ναυάγιο, έλαβε τον λόγο και φέρεται να είπε με δραματικό τόνο στην Ανγκελα Μέρκελ, στον Νικολά Σαρκοζί και στους υπόλοιπους ηγέτες ότι «με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο, δεν φεύγω από ΄δώ, δεν μπορώ να γυρίσω στην Αθήνα με άδεια χέρια» και απαίτησε μια πιο ουσιαστική λύση.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με εκείνους που ήσαν παρόντες στη Σύνοδο και γνώριζαν το παρασκήνιο που παίχθηκε στις Βρυξέλλες, όταν ο φινλανδός ομόλογός του συνέχιζε να απαιτεί εγγυήσεις και ο Σλοβάκος να λέει ότι δεν μπορεί η φτωχή χώρα του να πληρώνει χωρίς αντίκρισμα για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου ύψωσε τους τόνους και φέρεται να είπε: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο;». «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε» φέρεται να τόνισε ο κ. Παπανδρέου και κάπου εκεί η συζήτηση φαίνεται ότι πήρε άλλη τροπή. Από εκείνο το σημείο άνοιξε η επιμήκυνση, προσφέρθηκε η ανταλλαγή των παλαιών τίτλων με νέους, πιο μακροχρόνιους, μειώθηκαν τα επιτόκια, προβλέφθηκε η επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και περιελήφθη αναπτυξιακό σχέδιο τύπου Μάρσαλ, ωστόσο οι εταίροι μας επέβαλαν στον έλληνα πρωθυπουργό την «τεχνική βοήθεια», μέσω της οποίας οι εταίροι μας φιλοδοξούν να αναμορφώσουν το ελληνικό κράτος, τονίζοντας στον κ. Παπανδρέου πως «Τα ψέματα τελείωσαν για την Ελλάδα» και απαίτησαν να αποδείξει στην πράξη ότι θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι του πακέτου των Βρυξελλών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ