Αυτή είναι η σωστή στάση του σώματος -Ιδού πώς θα τη διατηρήσετε - iefimerida.gr

Αυτή είναι η σωστή στάση του σώματος -Ιδού πώς θα τη διατηρήσετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον περισσότερο χρόνο σας τον περνάτε καθισμένοι, όρθιοι ή ξαπλωμένοι; Γνωρίζετε ότι η πολύωρη παραμονή σε αυτές τις θέσεις δρα σωρευτικά, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε παρατεταμένη βλάβη τόσο τους μυς, όσο και στα οστά.

Για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές και πλήρως λειτουργικό, είναι σημαντική η εκτέλεση διορθωτικών ασκήσεων με την βοήθεια κάποιου ειδικού. Μπορείτε επιπλέον να υιοθετήσετε τις παρακάτω καθημερινές συνήθειες ώστε να μειώσετε τα προβλήματα.

Καθιστή Στάση
Το ανθρώπινο σώμα έχει σχεδιαστεί να είναι σε όρθια θέση και να φέρει το βάρος του και στα δύο πόδια, με τα κάτω άκρα σε ευθυγράμμιση με την σπονδυλική στήλη, για την σωστή υποστήριξη του κορμού και του κεφαλιού. Στο σημερινό κόσμο, όμως, οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε καθιστή θέση. Χρησιμοποιήστε αυτές τις προτάσεις για την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων από την πολύωρη καθιστή θέση:

-Σηκωθείτε από την καρέκλα σας αρκετές φορές την ημέρα, για να λειτουργήσουν οι αρθρώσεις των ισχίων/γονάτων και να εκτίνετε την σπονδυλική στήλη.
- Χρησιμοποιήστε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ για να βελτιώσετε την κινητικότητα των αρθρώσεων και την λειτουργία των μυών.
- Εάν έχετε την δυνατότητα, για κάποιες ώρες τις ημέρας, απαλλαγείτε από την καρέκλα και καθίστε πάνω σε μία μπάλα ισορροπίας, ώστε να δυναμώσετε τους μύες σας μέσω της προσπάθειας να ισορροπήσετε.

Όρθια Στάση
Η όρθια θέση σε κακή στάση σώματος, είναι ότι χειρότερο για την υγεία του σκελετού σας. Λάβετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε τα προβλήματα:

- Προσπαθήστε να μην καμπουριάζετε και να κρατάτε τον αυχένα σας μακρύ έχοντας τους ώμους σας πίσω και κάτω μακριά από τα αυτιά σας.
- Κρατήστε την λεκάνη σας σε ουδέτερη θέση χωρίς να αυξάνετε την φυσική λόρδωση της μέσης σας.
- Όταν είστε σε ορθοστασία μην μεταφέρετε το βάρος σας από το ένα πόδι στο άλλο, αντ'αυτού μοιράστε το και στα δυο πόδια.

Ξαπλωτή Στάση
Η παρατεταμένη καθιστή θέση και η κακή στάση σώματος, δημιουργούν μυϊκές ανισορροπίες και μπορεί να κάνει τον ύπνο ανήσυχο. Ενσωματώστε αυτές τις προτάσεις για έναν ποιοτικότερο ύπνο:

- Να κοιμάστε ανάσκελα σε κρεβάτι με ανατομικό στρώμα, ώστε η θωρακική μοίρα (το μεσαίο πάνω μέρος της πλάτης) και η οσφυϊκή μοίρα (η μέση) να μην βυθίζονται μέσα στο στρώμα. Αν αισθάνεστε άβολα σε αυτή τη θέση, δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα. Ξεκινήστε στη θέση αυτή για λίγα λεπτά κάθε βράδυ και σταδιακά αυξήστε τον χρόνο που μένετε σε αυτήν την θέση. Δεδομένου ότι οι δομές της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής σας στήλης αρχίζουν να προσαρμόζονται, το ύψος του μαξιλαριού κάτω από τα γόνατα μπορεί να μειωθεί και σταδιακά να αφαιρεθεί.
- Επιλέξτε, σύμφωνα με το myself, ένα μαξιλάρι για την υποστήριξη του κεφαλιού σας, που τοποθετεί τα μάτια σε μια θέση όπου είναι κάθετα προς το ταβάνι. Βεβαιωθείτε ότι το πάχος του μαξιλαριού δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να σπρώχνει το κεφάλι πολύ μπροστά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σπονδυλική στήλη στάση σώματος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ