Πώς σώθηκε από θαύμα ο Ελληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπάνσκο [εικόνα] - iefimerida.gr

Πώς σώθηκε από θαύμα ο Ελληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπάνσκο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τύχη τους προκάλεσαν τρεις Ελληνες σκιέρ που επιχείρησαν να κάνουν σκι εκτός πίστας στο χιονοδρομικό κέντρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα όμως να προκαλέσουν χιονοστιβάδα. Ο ένας καταπλακώθηκε από τον τεράστιο όγκο χιονιού και ακολούθησαν αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωσή του.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Focus, οι τρεις Ελληνες πήγαν να κάνουν σκι στις χιονισμένες χαράδρες της περιοχή «Ετσεμίτσιστε», ψηλότερα από την τοποθεσία «Σιλιγκάρνικα» όπου βρίσκονται οι οριοθετημένες πίστες.

Όπως είπε όμως πηγή της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης(ΥΟΔ) του χιονοδρομικού κέντρου, η ριψοκίνδυνη ιδέα των σκιέρ προκάλεσε χιονοστιβάδα, η οποία πλάκωσε τον ένα από τους τρεις. Ενας έφυγε αμέσως να φέρει βοήθεια, ενώ ο τρίτος άρχισε να σκάβει με τα χέρια στο χιόνι και τελικά κατάφερε να βγάλει σώο τον φίλο του.

Και οι τρεις σκιέρ είναι καλά στην υγεία τους, δήλωσε ο υπεύθυνος της βουλγαρικής ΥΟΔ και ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι εξαιτίας των πυκνών χιονοπτώσεων του περασμένου Σαββατοκύριακου, έχει δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος από χιονοστιβάδες.

Συγκεκριμένα στο βουνό Πίριν ο κίνδυνος από χιονοστιβάδες αξιολογείται με «3» στην κλίμακα πέντε βαθμών της Υπηρεσίας κάτι που σημαίνει ότι σε πολλές από τις απότομες πλάγιες του βουνού το χιόνι δεν έχει σταθεροποιηθεί και μπορεί να «ξεκολλήσει» σχετικά εύκολα.

Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας διάσωσης κάλεσε πάλι τους σκιέρ να μην ξεφεύγουν από τα όρια των οριοθετημένων πιστών, ενώ υπενθύμισε, ότι στην ίδια περιοχή, όπου κινδύνευσαν οι τρεις Έλληνες, χθες είχαν χαθεί δύο Άγγλοι τουρίστες, οι οποίοι τελικά σώθηκαν από συνεργείο της ΥΟΔ.

Την ίδια τύχη όμως δεν είχαν δύο Βούλγαροι που έχασαν τη ζωή τους από το πολικό ψύχος το περασμένο εικοσιτετράωρο στις περιφέρειες των πόλεων Σούμεν και Σιλίστρα στη Βόρεια Βουλγαρία, όπου η βαρυχειμωνιά των τελευταίων τριών ημερών προκάλεσε ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα.

Πώς σώθηκε από θαύμα ο Ελληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπάνσκο [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

φωτογραφία : βουλγαρικό πρακτορείο Focus

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ