Αποκλεισμός της γέφυρας του Ρίο, ασφυξία στην Αθήνα - iefimerida.gr

Αποκλεισμός της γέφυρας του Ρίο, ασφυξία στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν, όπως όλα δείχνουν, να προχωρήσουν σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση αλλά και με την κοινωνία. Από το πρωί της Δευτέρας ετοιμάζονται, σύμφωνα με τις δικές τους ανακοινώσεις, να σκληρύνουν τη στάση τους. Ετσι, προγραμματίζουν από τις 8 το πρωί να αποκλείσουν επ' αόριστον τη γέφυρα του Ρίο - Αντίρριο και από τις δύο πλευρές.

Ακόμη ετοιμάζονται να δημιουργήσουν κυκλοφοριακή ασφυξία στην Αθήνα, κινούμενοι με χαμηλές ταχύτητες σε βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας. Στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Μεταφορών διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει εδώ και τώρα σε απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Στην Κρήτη, όπυ συνεχίζεται η κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας, προγραμματίζουν αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς κομβικών σημείων του νησιού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε κατάληψη λιμανιών και αεροδρομίων του νησιου και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Δεν αποκλείουν μάλιστα και άλλες κινητοποιήσεις οι οποίες θα γίνονται απροειδοποίητα καθώς οι κατά τόπους οργανώσεις θα συντονίζονται μέσω SMS. Στόχος είναι να υπάρξει ένα είδος "κλεφτοπολέμου" ώστε να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Το απόγευμα της Κυριακής, εκατοντάδες ταξί από την Κόρινθο, την Τρίπολη και το Αργος έφτασαν στην αρχαία Επίδαυρο και στάθμευσαν στο παρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου. Οι αυτοκινητιστές μοίρασαν στους χιλιάδες θεατές της παράστασης του Κέβιν Σπέισι έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους.

Ολα αυτά ήταν το αποτέλεσμα της επικράτησης των αδιάλλακτων οι οποίοι μάλιστα ζητούσαν να ενταθούν οι κινητοποιήσεις στη η συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί στο θέατρο Περοκε, το πρωί της Κυριακής.
Η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποφάσισε να καλύψει εμμέσως τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα με τις καταλήψεις διοδίων, λιμανιών, αεροδρομίων, δημοσίων κτιρίων κ.λπ.

Το πρωί, κι ενώ στην Αθήνα διεξαγόταν η συνέλευση, στην Κρήτη –όπου βρίσκεται υπό κατάληψη το κτίριο της Περιφέρειας- ομάδες ιδιοκτητών απέκλεισαν το λιμάνι την ώρα που έφτασε κρουαζιερόπλοιο με 1.600 αμερικανούς και ευρωπαίους τουρίστες. Οι ταξιτζήδες απαγόρευσαν στους τουρίστες να επιβιβαστούν με τουριστικά λεωφορεία με προορισμό την Κνωσσό και τους επέτρεψαν μόνον να περιηγηθούν πεζή στην πόλη του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ