«Ταμείο» τρομοκρατών με πάνω από 10 εκατ. ευρώ -Δίνει απεριόριστη δυνατότητα αγοράς όπλων - iefimerida.gr

«Ταμείο» τρομοκρατών με πάνω από 10 εκατ. ευρώ -Δίνει απεριόριστη δυνατότητα αγοράς όπλων

«Ταμείο» τρομοκρατών με περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ -Δίνει απεριόριστη δυνατότ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφιαλτικές δυνατότητες δίνει στους καταζητούμενους τρομοκράτες το «επαναστατικό ταμείο» πολλών εκατομμυρίων που διαθέτει το εγχώριο δίκτυο. Οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για τα τεράστια ποσά που έχουν στη διάθεσή τους για ενδεχόμενα χτυπήματα, καθώς έχουν απεριόριστη δυνατότητα αγορά όπλων, βάζει στο επίκεντρο και το σχετικό «ταμείο», παράλληλα με τον εντοπισμό των καταζητούμενων Χριστόδουλου Ξηρού, Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα.

Οι ελεγκτικές αρχές της χώρας κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσουν τα κεφάλαια χρηματοδότησης της αναβίωσης της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το συγκεκριμένο ποσό ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για χρήματα που βρίσκονται σε λογαριασμούς τραπεζών. Πάντως είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου για άτομα για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι ανήκουν στο δίκτυο υποστήριξης των τρομοκρατών.

Οπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην εφημερίδα, από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, ο φυγόποινος Νίκος Μαζιώτης μαζί με 5-6 συνεργούς φέρεται να έχει διαπράξει πέντε ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών σε Ακράτα, Σπέτσες, Βελεστίνο, Νεμέα και Μέθανα με συνολική λεία πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος με επιστολή του στο διαδίκτυο είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στις ληστείες, αλλά στο εσωτερικό του υποκαταστήματος στα Μέθανα είχε βρεθεί αποτύπωμά του.

Σε ένοπλες ληστείες τραπεζών φέρονται αναμεμειγμένα και άτομα που συνελήφθησαν πέρυσι και προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της συμμετοχής στη «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς». Ανάμεσά τους άτομα που συνελήφθησαν για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης τον περασμένο Φεβρουάριο και φέρονται αναμεμειγμένα σε ληστείες σε υποκαταστήματα στη Φλώρινα με λεία 110.000 ευρώ και τη Λάρισα (18.500 ευρώ), με τα ποσά δεν έχουν βρεθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής», η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πιθανό να συνδράμει στο «ταμείο» των τρομοκρατών και ο καταζητούμενος επικηρυγμένος βαρυποινίτης Βασίλης Παλαιοκώστας. Οπως δήλωσε στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή του σε ληστείες το τελευταίο διάστημα, ενώ το μερίδιό του από την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά το 2008 ήταν 5 εκατ. ευρώ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ