Back In The Days Remix - iefimerida.gr

Back In The Days Remix

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το θρυλικό φωτο άλμπουμ του jamel shabazz, ''back in the days'', με υλικό που μάζευε από το 1980 μέχρι το '89, από τη χιπ χοπ σκηνή της Νέας Υόρκης (κυρίως στο Μπρούκλιν) και μόλις πήρα είδηση ότι κυκλοφόρησε επετειακή έκδοση, back in the days remix. ''Έκανε με τη φωτογραφία ό,τι οι ράπερς έκαναν με τις λέξεις'' είχε πει ο bill adler στη Νew Υork Τimes, είχαν ακουστεί κι άλλα πολλά, σημασία έχει ότι κατέγραψε μοναδικά τη ζωή της πόλης -και τη δικιά του κουλτούρα- πριν αρχίσει να θερίζει το κρακ και το aids και πριν γίνει χρυσωρυχείο.

Ο shabazz φωτογράφιζε με μια canon-ae 1, 35 mm και δηλώνει ότι η πιο μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπιζε ήταν να βρει τα λεφτά να αγοράσει φιλμ και μετά να τα εμφανίσει. Έτσι, οι φίλοι του (όσοι αργότερα εμφανίστηκαν στις φωτογραφίες του βιβλίου) έκαναν έρανο και μάζευαν όσα χρειαζόταν. Κανείς δεν φανταζόταν τότε ότι καναδυό δεκαετίες αργότερα η συγκεκριμένη σκηνή θα γινόταν μέρος μιας βιομηχανίας που έβγαλε -και βγάζει- (δισ) εκατομμύρια δολάρια...Eδώ είναι μια συνέντευξή του.

Back In The Days Remix | iefimerida.gr 10

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ