Χωρίς όριο ηλικίας το ΕΚΑΣ στα άτομα με βαριά αναπηρία - iefimerida.gr

Χωρίς όριο ηλικίας το ΕΚΑΣ στα άτομα με βαριά αναπηρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροπολογία με διατάξεις ευνοϊκές για τα άτομα με αναπηρία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Μέσω της τροπολογίας αυτής χορηγείται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) σε όλα τα άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω, χωρίς όριο ηλικίας, το οποίο μέχρι σήμεραδινόταν στη συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων με αναπηρία, μονάχα με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.

Επίσης, μέσω της ίδιας τροπολογίας παρατείνεται η χορήγηση πάσης φύσεως επιδομάτων λόγω αναπηρίας μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, ενόσω εκκρεμεί η επανεξέταση των επιδοματούχων χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Μαζί με την παράταση της καταβολής των επιδομάτων, παρατείνεται μέχρι την ίδια ημερομηνία και η παροχή σ' αυτούς, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και στους συνταξιούχους που αναμένουν την επαναπιστοποίηση της αναπηρίας τους.

Σημειώνεται πως η τροπολογία επισυνάπτεται στο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ