Θρίαμβος για το δίδυμο Κέβιν Σπέισι-Σαμ Μέντες, στην Επίδαυρο - iefimerida.gr

Θρίαμβος για το δίδυμο Κέβιν Σπέισι-Σαμ Μέντες, στην Επίδαυρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν το τέλος της πιο πολυαναμένομενης παράστασης της χρονιάς ο Κέβιν Σπέϊσι είναι κρεμασμένος ανάποδα επί σκηνής, ο Ριχάρδος είναι νεκρός, ακούγονται οι τελευταίες ατάκες του έργου. Το κατάμεστο θέατρο της Επιδαύρου σηκώνεται όρθιο για να δώσει το πιο θερμό χειροκροτημα στον αμερικανό ηθοποιό και τον θίασο του Bridge Project .

Ο Σπέϊσι κάνει την πιο βαθιά του υπόκλιση, εμφανώς ενθουσιασμένος από τη θέρμη και κυρίως το πλήθος των θεατών που τον καλούν να ξαναβγεί στη σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου.

Παρά τη μεγάλη διάρκεια του έργου («Ριχάρδο Γ?».) και την πολυπλοκότητα της υπόθεσης ο σκηνοθέτης, Σαμ Μέντες, κατάφερε να «δώσει» στους θεατές την πιο κατανοητή και βατή εκδοχή του σαιξπηρικού δράματος.

Σημαντικό ρολο σε αυτό έπαιξε ο διαχωρισμός των μερών από τους τίτλους που τα προλόγιζαν στην τεράστια οθόνη του σκηνικού, οθόνη που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει το πιο εύστοχο σχόλιο του σκηνοθέτη περί εξουσίας. Ο Ριχάρδος σαν πρωταγωνιστής σε τηλεπαιχνίδι αναλαμβάνει την εξουσία υποκρινόμενος τον ευσεβή, ταπεινό και γεμάτο ελπίδα αυριανό ηγέτη, προσευχόμενος πάντα για τη...βοήθεια του Θεού.

Ο Μέντες κάνει καυστικό χιούμορ στηλιτεύοντας την υποκρισία στην πολιτική ζωή αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη διαχείρηση δημοσίων προσώπων. Ο Κέβιν Σπέϊσι εμφανίζεται στην οθόνη σε ένα σταθερό πλάνο και αν και σχεδόν ακίνητος εναρμονίζει το κινηματογραφικό του "βάρος" με τη θεατρική του παρουσία.

Αξίζει να σημειωθεί, ο σεβασμός που έδειξε το κοινό στην ανακοίνωση για τη μη λήψη φωτογραφιών στη διάρκεια της παράστασης αλλά και η ψυχραιμία σε ένα απρόοπτο περιστατικό, όταν φίδι επιτέθηκε σε θεατή. Ο άνθρωπος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ναυπλίου και είναι καλά στην υγεία ενώ η μεταφορά του δεν εγινε αντιληπτή από το μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

Την παράσταση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν οι: Γιάννης Χουβαρδάς, Διονύσης Φωτόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτου, Λευτέρης Βογιατζής, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη, Σταμάτη Φασουλής, Άννα Νταλάρα, Λούκα Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης, Λάμπης Ταγματάρχης, Μαριάννα Λάτση.

Μετά την παράσταση ο Κέβιν Σπεϊσι και ο υπόλοιπος θίασος δείπνησαν σε εστιατόριο της περιοχής, μαζί με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Αθηνών και τον πρόεδρο του Φεστιβάλ, Γιώργο Λούκο.

Μέλη του θιάσου σχολίασαν το γεγονός τόσο της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου όσο και την ιδιαίτερη εντύπωση που τους έκανε το νεαρό της ηλικίας του κοινού.

Η παράσταση θα επαναληφθεί σήμερα και αύριο, Κυριακή 31 Ιουλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ