Περί όνου σκιάς: ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ «σφάζονται» για το «χρίσμα» του Σβόμποντα - iefimerida.gr

Περί όνου σκιάς: ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ «σφάζονται» για το «χρίσμα» του Σβόμποντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαχαίρια βγήκαν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με αφορμή τη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης με τον επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Ο Χάνες Σβόμποντα, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με τον κ.Κουβέλη, καθώς το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ είχε αποφασίσει, εφόσον το κόμμα εκλέξει ευρωβουλευτή, να ζητήσει την ένταξή του στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών. Ο κ.Σβόμποντα φέρεται μάλιστα να είπε στον κ.Κουβέλη ότι η πόρτα των Eυρωπαίων σοσιαλιστών είναι ανοιχτή προς τη ΔΗΜΑΡ.

Το απόγευμα της Πέμπτης, από τη Θεσσαλονίκη όπου μιλούσε σε εκδήλωση της ευρωκοινοβουλετικής ομάδας των Σοσιαλιστών, αφού ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα τόνισε: «Είμαι σίγουρος ότι στις συναντήσεις που είχε ο Χάνες Σβόμποντα, όπως μου είπε πριν από λίγο, τόνισε σε όλους τους συνομιλητές του, ότι χωρίς ενότητα με μικρούς κομματικούς πατριωτισμούς, δεν ανταποκρινόμαστε στην πρόκληση των ιστορικών μας περιστάσεων».

«Το ζήτημα δεν είναι να εκλεγούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο Ελληνες Ευρωβουλευτές που στη συνέχεια θα ενταχθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ζητούμενο δεν είναι καν το ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα - το ΠΑΣΟΚ είναι το μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - να συγκεντρώσει πολλές ψήφους.Το ζητούμενο είναι το μέλλον της Ευρώπης, η νέα αφήγηση, η οριστική υπέρβαση της κρίσης και επειδή όπως είπα η Ελλάδα είναι το εργαστήριο για την αντοχή και την προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης έχει πολύ μεγάλη σημασία το μήνυμα αυτό να προκύψει μέσα από το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών» πρόσθεσε ο κ.Βενιζέλος.

Λίγο αργότερα η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τις αιχμές του κ. Βενιζέλου, σε ανακοίνωσή της τόνιζε πως το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν όλα τα ψηφοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο προκαλούν την ενόχληση του ΠΑΣΟΚ. «Η ενόχληση του ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Σοσιαλιστικής Ομάδας Χάνες Σβόμποντα, όλα τα ψηφοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο, προδίδουν εκνευρισμό. Το ποιος δικαιούται να τοποθετείται στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας. Προκύπτει από τις πολιτικές που ακολουθεί» ανέφερε συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του της ΔΗΜΑΡ.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του καταλόγισε στη ΔΗΜΑΡ προσπάθεια παρερμηνείας των θέσεων του επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. «Καλό θα είναι, αντί η ΔΗΜΑΡ να βγάζει άστοχες ανακοινώσεις υπό το κράτος ενός νευρικού μικροκομματικού πατριωτισμού, να πληροφορηθεί ποιες είναι οι θεσμικές διαδικασίες εκπροσώπησης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος και να μην αυταπατάται παρερμηνεύοντας με κουτοπόνηρο «επαρχιωτισμό» τις ευγενείς αλλά σαφείς θέσεις του κ. Σβόμποντα» ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ