Οι πιο επικίνδυνες ημέρες και ώρες για έμφραγμα -Γιατί τότε μπορεί να αποβεί μοιραίο - iefimerida.gr

Οι πιο επικίνδυνες ημέρες και ώρες για έμφραγμα -Γιατί τότε μπορεί να αποβεί μοιραίο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα συμπέρασμα που αν το καλοσκεφτεί κανείς μοιάζει λογικό, κατέληξε μελέτη αμερικανικής κλινικής για το ποιες μέρες και ώρες είναι πιθανότερο το έμφραγμα, που θα χτυπήσει τον ασθενή, να αποβεί μοιραίο.

Σύμφωνα με το Onmed.gr, μελέτη που δημοσιεύεται στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» και πραγματοποίησαν ερευνητές της Κλινικής Μάγιο των ΗΠΑ, ο κίνδυνος θανάτου από έμφραγμα μεγιστοποιείται, αν το περιστατικό συμβεί οποιοδήποτε βράδυ της εβδομάδας ή στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.Συγκεκριμένα, καταλήγει στο ότι όσοι εισάγονται τέτοιες ώρες στα νοσοκομεία με έμφραγμα, παρουσιάζουν, κατά μέσο όρο, 5% μεγαλύτερη θνησιμότητα σε σχέση με όσους εισάγονται κάποια εργάσιμη μέρα, κατά τις πρωινές ώρες.

Η εξήγηση είναι ότι τόσο τα Σαββατοκύριακα, όσο και τις νυχτερινές ώρες η αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού στα νοσοκομεία, παίρνει περισσότερο χρόνο από ότι όταν το περιστατικό εισάγεται σε ώρα κανονικής και πλήρους λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έμφραγμα νοσοκομείο κλινική καρδιακό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ