Αυτό είναι το κατάστημα στο Λονδίνο που διαθέτει αποκλειστικά ρούχα για τραβεστί [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το κατάστημα στο Λονδίνο που διαθέτει αποκλειστικά ρούχα για τραβεστί [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη βιτρίνα του καταστήματος στο Leytonstone δεσπόζει ένα ζευγάρι ψεύτικα στήθη. Ωστόσο, το μέρος αυτό απέχει πολύ από το κλίμα μασκέ μπάτσελορ πάρτι που θα μπορούσε κανείς να συνδέσει με ένα τέτοιο προϊόν.

Στην πραγματικότητα, το περιβάλλον μοιάζει περισσότερο με κατάστημα τσαγιού που διευθύνεται από φιλανθρωπική οργάνωση. Στριμωγμένο ανάμεσα σε ένα Chicken Cottage και ένα σουπερμάρκετ στην οδό Lea Bridge, το Doreen Fashions βρίσκεται στο χώρο της πώλησης γυναικείων ρούχων (και άλλων αξεσουάρ) για πάνω από μισό αιώνα.

Φυσικά οι γυναίκες συνήθως έχουν δικό τους στήθος, έτσι η παρουσία ενός ψεύτικου στήθους δίπλα σε μια σειρά από φορέματα και γυναικεία εσώρουχα μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργη στην αρχή. Αλλά, όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης, Alan Freedman, «τα τρία τέταρτα των πελατών μας είναι άνδρες» - ένα φύλο που συνήθως δεν έρχεται στον κόσμο εξοπλισμένο με φυσικό ντεκολτέ.

Το Doreen, το οποίο διανύει αυτή τη στιγμή το εξηκοστό έτος λειτουργίας του, είναι ένας από τους μακροβιότερους προμηθευτές ρούχων για άντρες τραβεστί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα cult φαινόμενα, αυτή δεν ήταν η αρχική πρόθεση. «Ξεκίνησε ως γυναικείο κατάστημα», λέει ο Alan. «Στη συνέχεια, κατά τη δεκαετία του '60 ξεκίνησαν να έρχονται οι τραβεστί. Η μαμά είχε καλή σχέση μαζί τους, έτσι απλά συνέχισαν να έρχονται. Ήταν συχνά άνθρωποι της σόουμπιζ - της άρεσε η σόουμπιζ».

Η μητέρα του Alan άνοιξε το πρώτο υποκατάστημα του Doreen Fashions το 1953. Η μερικής απασχόλησης γραμματειακή εργασία της είχε αρχίσει να της προκαλεί σύνδρομο επαναλαμβανόμενης καταπόνησης, έτσι αποφάσισε να φύγει και να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση.

Στην ακμή του καταστήματος, στα '70s και τα '80s, υπήρχαν πέντε υποκαταστήματα - οι άλλες τοποθεσίες περιλάμβαναν την πλατεία Τραφάλγκαρ, το City Road και την Baker Street. Δυστυχώς η αλυσίδα χτυπήθηκε σκληρά από την εκτίναξη των τιμών των ενοικίων και πιο πρόσφατα από την οικονομική ύφεση, με αποτέλεσμα το μοναδικό παράρτημα που απέμεινε να είναι το κατάστημα στο Leytonstone, μέσα στο οποίο στέκομαι αυτή τη στιγμή.

Το κατάστημα στελεχώνεται από την Claire, τη Marcia, τη Jane και τη Lena, οι οποίες δουλεύουν εκεί ως πωλήτριες εδώ και πολλά χρόνια. Συνολικά συγκεντρώνουν πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στο Doreen.

Μέσα στο κατάστημα, γράφει το vice.com, οι κρεμάστρες είναι γεμάτες με φορέματα σε μεγάλα μεγέθη και λαμπερά ρούχα για πάρτι. Ψεύτικες βλεφαρίδες, παραγεμισμένοι πισινοί και κορσέδες κρέμονται σε γάντζους και δεν σου παίρνει πολύ ώρα να εντοπίσεις ένα ράφι με στοίβες κουτιών που περιέχουν Transform Super Perks ή τεχνητά στήθη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο τραβεστί Doreen
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ