Ιγνατίου σε Ξυνίδη: Αν ήμουν πράκτορας οι ΗΠΑ δεν θα με έλεγαν επικίνδυνο συνωμότη–Τι γράφει μυστικό έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - iefimerida.gr

Ιγνατίου σε Ξυνίδη: Αν ήμουν πράκτορας οι ΗΠΑ δεν θα με έλεγαν επικίνδυνο συνωμότη–Τι γράφει μυστικό έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ιγνατίου σε Ξυνίδη: Αν ήμουν πράκτορας οι ΗΠΑ δεν θα με έλεγαν επικίνδυνο συνωμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου και του Σωκράτη Ξυνίδη με αφορμή ένα tweet του συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο επίμαχο tweet ο Σωκράτης Ξυνίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ««Η περίφημη φερεγγυότητα και πληροφόρηση του κ.Ιγνατίου σε τι συνίσταται εκτός των στενότατων σχέσεών του με τον αμερικάνικο παράγοντα;»

Η εφημερίδα «Εθνος», με την οποία συνεργάζεται ο Μιχάλης Ιγνατίου ως ανταποκριτής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, φέρνει σήμερα στο φως ένα απόρρητο τηλεγράφημα, από το 2006 και την εποχή της συζήτησης για το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, στο οποίο ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζεται «ανυπάκουος» και «συνωμότης», ενώ προτείνεται η αποπομπή του.

Ειδικότερα ο Αμερικανός πρέσβης, Ρόναλτ Σλίκερ, έστειλε το τηλεγράφημα, με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2006, στην τότε υπουργό Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, και τον τότε υπουργό Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, όπου σημείωνε:

«Εάν οι ισχυρισμοί αποδειχθούν αληθινοί, ο Ιγνατίου πιθανότατα έπαιξε ηθελημένα τον ρόλο του συνωμότη, καθώς σωρεία διαφορετικών πηγών της Πρεσβείας δηλώνουν ότι είναι άνθρωπος του προέδρου. Αν και οι ενέργειες του δημοσιογράφου δεν έθεσαν άμεσα σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα σε αυτή την περίπτωση, πολλές φορές μας δημιουργεί προβλήματα. Δεν είναι έγκλημα να επικρίνει κανείς την πολιτική μας για την Κύπρο. Αλλά ο γνωστός για τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφος χρησιμοποιεί την πρόσβαση που του παρέχουμε, εναντίον μας. Το να αποκλείσουμε τον Ιγνατίου εντελώς θα μπορούσε να μας γυρίσει μπούμερανγκ, αλλά πρέπει να του περιορίσουμε (σ.σ. την πρόσβαση σε πηγές) σύντομα».

Σημειωτέον ότι το έγγραφο είχε δημοσιεύσει και το Wikileaks

Ο Μιχ. Ιγνατίου δήλωσε ότι η υπόθεση θα πάρει τις επόμενες ημέρες τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ