Σε ρινγκ μετατράπηκε η Βουλή για μια άρση ασυλίας -Τσακωμός Ντινόπουλου με Μαριά-Καμμένο - iefimerida.gr

Σε ρινγκ μετατράπηκε η Βουλή για μια άρση ασυλίας -Τσακωμός Ντινόπουλου με Μαριά-Καμμένο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ρινγκ μετατράπηκε η Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αιτήματος, για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου.

Η άρση της ασυλίας του ζητήθηκε, λόγω μήνυσης που έχει καταθέσει σε βάρος του ο συνάδελφός του, από τους ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή σε προεκλογικό πάνελ ο κ. Ντινόπουλος τον είχε αποκαλέσει Πασόκο, που το 2000 προπαγάνδιζε για να ξαναβγει ο Σημίτης.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μαριάς, όταν πήρε το λόγο, ανέφερε πως αν ο κ.Ντινόπουλος πάρει πίσω τα όσα είχε πει θα αποσύρει τη μήνυση και θα λήξει εδώ το θέμα, ο βουλευτής της ΝΔ, μόλις πήρε το λόγο, όχι μόνο δεν τα πήρε πίσω αλλά επιτέθηκε με σφοδρότητα στον συνάδελφό του από τους ΑΝΕΛ.

«Ο Μαριάς μετέτρεψε τα πολιτικά επίχειρήματα σε ποινικά αδικήματα. Αυτά συμβαίνουν μόνο στις δικτατορίες, Δεν είνα τυχαίο ότι οι ΑΝΕΛ συμβαδίζουν σε ορισμένες ψηφοφορίες με τη Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντινόπουλος και πρόσθεσε: «Ο Μαριάς είναι ο μετρ της πολιτικής κωλοτούμπας».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος ο οποίος αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο οι δημοσιογράφοι που τα έπαιρναν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έγιναν βουλευτές και έρχονται να συκοφαντήσουν εδώ πέρα» και κάλεσε τον κ. Ντινόπουλο να του πει για ποια οικονομικά εγκλήματα κατηγορούνται μέλη των ΑΝΕΛ (σ.σ. είχε πει κάτι σχετικό στην ομιλία του νωρίτερα ο κ. Ντινόπουλος). Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ανέφερε πως ο Σαμαράς μάζεψε στο κόμμα του νεοφασίστες και κατέληξε λέγοντας πως αν η κυβέρνηση θέλει να βάλει φυλακή όλη την αντιπολίτευση «να μας το πει για να αμυνθούμε με τα όπλα του Συντάγματος». Παράλληλα, ζήτησε από το προεδρείο να ανακαλέσει τον κ. Ντινόπουλο στην τάξη και «να σταματήσει η προσπάθεια λασπολόγησης των πολιτικών αντιπάλων».

Το λόγο, εν συνεχεία, πήρε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, η οποία αντεπιτέθηκε λέγοντας ότι «δεν μπορεί να κατηγορηθεί η ΝΔ ότι έχει τάσεις νεοφασισμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ