Η ΝΔ ξαναπροτείνει έλεγχο πόθεν έσχες πρώην υπουργών από το 1974 ως σήμερα - iefimerida.gr

Η ΝΔ ξαναπροτείνει έλεγχο πόθεν έσχες πρώην υπουργών από το 1974 ως σήμερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόταση που είχε διατυπώσει ο Αντώνης Σαμαράς τον περασμένο Ιανουάριο, για έλεγχο του πόθεν έσχες όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα επαναφέρει στο προσκήνιο η ΝΔ. Μέσω του "γαλάζιου" πορτ παρόλ, Γιάννη Μιχελάκη, προαναγγέλθηκε σήμερα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση νόμου στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Η ΝΔ υποστηρίζει ακόμη πως θα πρέπει νομοθετικά να παρασχεθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

Ο κ. Μιχελάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για τα επεισόδια στην Κερατέα, κατηγορώντας την ότι περιορίζεται σε ρόλο «θεατή», ενώ τάχθηκε υπέρ της άμεσης δημοπράτησης του έργου της περιφερειακής διαχείρισης απορριμμάτων. Πάντως, επισήμανε ότι στην Αττική πρέπει "να γίνει ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ