Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας σε χώρες όπως η Ελλάδα - iefimerida.gr

Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας σε χώρες όπως η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φανταστείτε μια χώρα όπου κανείς δεν μπορεί να βρει δουλειά και όλοι είναι κάτω των 25. Αυτή η χώρα, η οποία υπάρχει σε διασπορά απειλεί την οικονομική ζωτικότητα, το κοινωνικό οικοδόμημα και την μακροπρόθεσμη σταθερότητα σε μεγάλο μέρος του κόσμου. Είναι μια χώρα χαμένων ταλέντων.

Αυτή είναι η άποψη του Klaus Schwab, ιδρυτή και εκτελεστικού προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο οποίος μιλά στο CNN από κοινού με τον Muhtar Kent, πρόεδρο και CEO της Coca-Cola και επικεφαλής του Διεθνούς Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Φόρουμ, αναφέρει πως η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι η μόνη λύση προκειμένου να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, κυρίως στους νέους.

Αναφέρουν οι δύο επιχειρηματίες στο CNN:

«Στην Ευρώπη, το 24% των νέων είναι άνεργοι. Τα νούμερα είναι πολύ άσχημα σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιταλία. Είναι επίσης άσχημα στην Μέση Ανατολη και την Βόρεια Αφρική. Η ανεργία είναι μια κρίση που καίει μεν σιγανά αλλά σταθερά και χρειάζεται την συνεχή προσοχή από τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Το ανθρώπινο κόστος είναι ανυπολόγιστο. Ανεργοι νέοι, παλεύουν να συνεισφέρουν στις οικογένεις τους, τις κοινότητες και τις χώρες τους. Η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για εργασία, επιταχύνει έναν κύκλο ο οποίος ενισχύει την παραγωγικότητα και τους μισθούς, ενισχύει τις κοινωνικές αρετές -συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης σταθερότητας- και μειώνει την εγκληματικότητα.

Γι τις επιχειρήσεις, η ευκαιρία είναι τεράστια. Οι ερευνητές επισημαίνουν πως για κάθε 1% βιώσιμης προόδου στην παγκόσμια νεανική ανεργία, η παγκόσμια οικονομική κατανάλωση αυξάνεται κατά 72 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Πιστεύουμε πως οι επικεφαλής των επιχειρήσεων, των κυβερνήσεων και της κοινωνίας των πολιτών, θα πρέπει να κάνουν μια συλλογική, συντονισμένη και συνεκτική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας με επείγοντα χαρακτήρα, το 2014. Εχουμε ζητήσει από τους 120 CEOs που απαρτίζουν το Διεθνές Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να ενωθούν μαζί μας σε μια νέα προσπάθεια για τη μείωση της ανεργίας των νέων, ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα στο Ετήσιο Συνέδριο του Φόρουμ στο Νταβός. Ενας τομέας με σημαντικές δυνατότητες είναι η εκπαίδευση τόσο για την απασχόληση είτε μέσω αυτής, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης συγκεκριμένων λειτουργικών ικανοτήτων και της κατάρτισης προγραμμάτων που χτίζουν την εμπειρία, όπως είναι η καινοτόμα πρακτική άσκηση και η μαθητεία.

Καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι υπάρχει ένα μεγάλο και αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των διαφόρων ειδών των διαθέσιμων θέσεων εργασίας για νέους εργαζόμενους και την ικανότητα των νέων να τις καλύψουν.

Η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στην ανάπτυξη της ετοιμότητας για εργασία της νέας γενιάς, παρέχει μια ξεκάθαρη ευκαιρία για να μειωθεί η ανεργία των νέων. Επιπλέον, οι παγκόσμιες εταιρείες μπορούν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση και την κοινωνία των πολιτών για την οικοδόμηση του πολιτισμού της επιχειρηματικότητας μέσα και έξω από τις οργανώσεις τους, την ενδυνάμωση των νέων μέσω της κατάρτισης σε συμπεριφορές και στάσεις που θα τους βοηθήσουν να προ οδεύσουν στη ζωή τους, και να ενισχύσουν την απασχόληση και την καινοτομία.

Με πολλά μέρη του κόσμου να εξακολουθούν να αγωνίζονται για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης, συντονισμένες προσπάθειες για την βοήθεια προς τους νέους έτσι ώστε να προετοιμαστούν για το εργατικό δυναμικό μπορεί να βοηθήσουν την παγκόσμια οικονομία.

Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα για τους διεθνείς επιχειρηματικούς ηγέτες να δράσουν αποφασιστικά για τη μείωση της ανεργίας των νέων και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ