ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

«Παγώνει» η αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο -Τι αναφέρει η επείγουσα εγκύκλιος Μητσοτάκη

«Παγώνει» η αξιολόγηση των υπαλλήλων στο Δημόσιο -Τι αναφέρει η επείγουσα εγκύκλιος Μητσοτάκη

«Παγώνει» η αξιολόγηση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου η σχετική διαδικασία να εφαρμοστεί με τις νέες σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου.

Σήμερα έληξε η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου και τις αλλαγές στην αξιολόγηση των υπαλλήλων με βασικότερο σημείο την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους (25% άριστα, 60% καλώς και 15% κάτω από τη βάση).

Στην «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο του υπουργείου καλούνται όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, φορείς και Νομικά Πρόσωπα να μην προχωρήσουν στη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντα που ασκούν.

Αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει:

«Δεδομένου ότι στο εν λόγω σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες τροποποιούνται και καταργούνται διατάξεις του ΠΔ 318/1992 (ΦΕΚ 161 Α'), που αποτελεί το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για τη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, και ενόψει της επικείμενης εισαγωγής του εν λόγω σχεδίου νόμου προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να μην προβούν στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις του ΠΔ 318/1992 ενέργειες εντός των προβλεπόμενων σε αυτές προθεσμιών και να ενημερώσουν σχετικά το προσωπικό που υπάγεται στην αρμοδιότητά τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.