Μέσα - έξω ο Σακκάς: Ελεύθερος, πάλι, με τους ίδιους περιοριστικούς όρους - iefimerida.gr

Μέσα - έξω ο Σακκάς: Ελεύθερος, πάλι, με τους ίδιους περιοριστικούς όρους

Μέσα έξω ο Σακκάς: Ελεύθερος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος είχε συλληφθεί εκ νέου κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο Σακκάς αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των ήδη ισχυόντων περιοριστικών όρων και επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είχε συλληφθεί ξανά προ ημερών έπειτα από ένταλμα που είχε εκδώσει ο ανακριτής της υπόθεσης, καθώς ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα σε κατασχεθέντα αντικείμενα από διαμέρισμα – γιάφκα της οργάνωσης στο Χαλάνδρι.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Κώστας Σακκάς αφέθηκε ελεύθερος και εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι που ήδη του είχαν επιβληθεί. Οι όροι προβλέπουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρέωση εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, υποχρεωτική διανυκτέρευση στην κατοικία που δήλωσε.

Σε απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, ο κατηγορούμενος, επαναλαμβάνει ότι αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και τονίζει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην οργάνωση. Ο Κ. Σακκάς υπογραμμίζει ακόμη ότι τα επίμαχα δακτυλικά αποτυπώματα που τον έφεραν και πάλι ενώπιον του ανακριτή αφορούν ευρήματα σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος τα οποία ανακαλύφθηκαν πέντε χρόνια μετά τις κατασχέσεις από το επίμαχο διαμέρισμα. Τέλος αναφέρει ότι έχει προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η υπόθεση εκκρεμεί.

Ο Κώστας Σακκάς είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες και μετά από πολυήμερη απεργία πείνας το περασμένο καλοκαίρι, είχε αντικατασταθεί η κράτησή του με τους προαναφερόμενους περιοριστικούς όρους και επιπλέον, χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Πριν λίγες ημέρες ο Σακκάς συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικού όρου γιατί διανυκτέρευσε σε σπίτι φίλης του, υπόθεση για την οποία αθωώθηκε.

Ωστόσο κατά της αθωωτικής απόφασης ασκήθηκε από τον εισαγγελέα έφεση υπέρ του νόμου και έτσι η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ