Eλεος: Εκαναν θέμα επειδή εμφανίζεται σκύλος για ένα λεπτό στη σκηνή της Στέγης για την παράσταση του Φάουστ - iefimerida.gr

Eλεος: Εκαναν θέμα επειδή εμφανίζεται σκύλος για ένα λεπτό στη σκηνή της Στέγης για την παράσταση του Φάουστ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα έργο σκοτεινό, καθοριστικό για την ανθρωπότητα, είναι ο Φάουστ του Γκαίτε, με τον Μεφιστοφελή να εμφανίζεται στη ζωή του δόκτωρα, αρχικά ως σκύλος. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, με ένα κλείσιμο του ματιού, παρουσιάζει στη σκηνή, για λιγότερο από ένα λεπτό, έναν μαύρο σκύλο, λίγο πριν πέσει η αυλαία. Κάποιοι θίχτηκαν προφανώς κι έτσι η Στέγη ανακοινώνει πως αποσύρει τον σκύλο, δίνοντας, όμως, όλες τις διευκρινίσεις προς αποφυγή παρανοήσεων.

Η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, σημειώνει:

Ο σκύλος, ο οποίος εμφανίζεται στην παράσταση Φάουστ διασχίζοντας άπαξ την σκηνή, έρχεται καθημερινά στη Στέγη μισή ώρα πριν από το τέλος της παράστασης συνοδεία του αφεντικού του κ. Βασίλη Κασμά και απομακρύνεται μαζί με τον ίδιο αμέσως μετά το πέρας της παράστασης.

Ο σκύλος δεν είναι σε καμία περίπτωση υποσιτισμένος, ανήκει στην ράτσα Lévrier Greyhound, τα οποία από την φύση τους είναι πολύ αδύνατα αθλητικά σκυλιά αγώνων ανεξαρτήτως σίτισης (http://fr.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9vrier_greyhound).

Ωστόσο, ύστερα από προσεκτικότερη διερεύνηση της σχετικής νομοθεσίας, αποφασίστηκε από την παραγωγή η απομάκρυνση του εν λόγω σκύλου από την παράσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ