Ερευνα της Public Issue: Ανασφαλείς και απαισιόδοξοι νιώθουν 7 στους 10 Ελληνες - iefimerida.gr

Ερευνα της Public Issue: Ανασφαλείς και απαισιόδοξοι νιώθουν 7 στους 10 Ελληνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανασφαλείς και απαισιόδοξοι εμφανίζονται περίπου επτά στους δέκα Ελληνες, αναφέρει σε έρευνα της η Public Issue, την ίδια στιγμή που το 43% θεωρεί ότι το κράτος λειτουργεί χειρότερα από ότι το 2009 και το 29% πιστεύει ότι η κρίση θα διαρκέσει πάνω από 10 χρόνια.

Σε «έρευνα πολιτικής συγκυρίας» που πραγματοποίησε από 8 - 13 Ιανουαρίου, η Public Issue, και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην ερώτηση για το πώς βλέπουν το μέλλον τους, το 75% δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφάλεια, ενώ το αντίθετο δηλώνει το 22%.

Παράλληλα, το 70% θεωρεί ότι «στην Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση», το 22% «στη σωστή κατεύθυνση», ενώ το 5% «ούτε στη σωστή, ούτε στη λάθος κατεύθυνση».

Στην ερώτηση «πόσο πιστεύετε ότι θα διαρκέσει η οικονομική κρίση», μόλις το 1% βλέπει ότι θα κρατήσει ακόμη ένα εξάμηνο, το 6% θεωρεί πως η κρίση θα διαρκέσει για ακόμη έναν χρόνο, το 8% για ακόμη δύο χρόνια, το 9% για ακόμη τρία χρόνια, το 3% για ακόμη τέσσερα χρόνια, το 15% για ακόμη πέντε χρόνια, το 22% θεωρεί ότι οικονομική κρίση θα κρατήσει από έξι έως 10 χρόνια ακόμη και το 29% περισσότερα από 10 χρόνια ακόμη.

Σε ερώτηση για τα συναισθήματά τους σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στη χώρα, απαντούν: Οργή/ αγανάκτηση το 31%, απογοήτευση το 14%, ανησυχία/ άγχος το 13%, ντροπή το 10%, λύπη/ στεναχώρια το 7%, αδιαφορία το 2%, τίποτα από όλα αυτά το 2%, όλα αυτά το 18%.

Επιπλέον, το 43% θεωρεί ότι το κράτος δουλεύει χειρότερα από ότι πέντε χρόνια πριν, ενώ το αντίθετο εκτιμά το 26%.

Στην ερώτηση ποια παράταξη μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση, η Δεξιά ή η Αριστερά, απαντούν: «καμιά από τις δυο» το 41%, «η Δεξιά» το 25%, «η Αριστερά» το 24%, «το κέντρο» το 1%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ