Πόλεμος στις τάξεις των τρομοκρατών -Γιατί ο Γιωτόπουλος καρφώνει τον Ξηρό - iefimerida.gr

Πόλεμος στις τάξεις των τρομοκρατών -Γιατί ο Γιωτόπουλος καρφώνει τον Ξηρό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανω - κάτω έγιναν οι τρομοκράτες μεταξύ τους, καθώς μετά την εμφάνιση του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού, μέσω επιστολής και βίντεο, ήρθε η σειρά του αρχηγού της 17Ν να δώσει στη δημοσιότητα, μέσω της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», επιστολή, με την οποία προσπαθεί να «αδειάσει» τον αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης, στο κάλεσμα που προσπάθησε να κάνει στο αντάρτικο πόλεων.Γιωτόπουλος «αδειάζει» Ξηρό

Συγκεκριμένα, μέσω του κειμένου του «Αποτυπώματα και υποκρισία», ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, υποστηρίζει πως ο Χριστόδουλος Ξηρός κατάφερε να εξαφανιστεί μετά από την 6η άδεια που είχε λάβει. Μάλιστα, στην επιστολή του ο Γιωτόπουλος τονίζει πως η ΕΥΠ και κατ' επέκταση η κυβέρνηση, φρουρούσε το επίσης στέλεχος της 17Ν, Βασίλη Τζωρτζάτο στις εξόδους του, ενώ τον Ξηρό τον άφηνε να πηγαίνει όπου ήθελε τόσο μέσα στις φυλακές, όσο και έξω από αυτές. Μάλιστα, στα όσα γράφει, αφήνει να εννοηθεί πως ο Ξηρός συνεργάζεται με τις αρχές και ουσιαστικά προσπαθεί να τον «αδειάσει» στο άνοιγμα που έκανε στο αντάρτικο πόλεων.

Τι ζήτησε ο Χριστόδουλος Ξηρός και σε ποιους έκανε άνοιγμα

Εκείνο που εξάγεται από την επιστολή και το βίντεο, είναι ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός επιθυμεί να αυτοανακηρυχθεί ως ο «ενωτικός αρχηγός» του αντάρτικου πόλεως και προαναγγέλει νέο κύκλο τρομοκρατικών χτυπημάτων, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι υπογράφει ως «ελεύθερο μέλος της 17Ν», θέλοντας να υποδείξει ότι υπάρχει συνέχεια στη δράση της οργάνωσης.

Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά του στις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν να έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» ανάμεσα στις ένοπλες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου με τον «Μανώλη» της 17Ν, να τους καλεί να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές και να ενωθούν όλοι μαζί. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαφωνούμε. Εχουμε πόλεμο» τονίζει με νόημα.

Επίσης, εκείνο που ανησυχεί τις Αρχές, όπως αναφέρει το «Βήμα» είναι ότι δεν έχει τις μηδενιστικές αναφορές που χρησιμοποιούσαν οι «Πυρήνες» ή η «Σέχτα» στις προκηρύξεις του, αλλά μιλάει για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, όπως οι παραδοσιακές ένοπλες οργανώσεις τύπου 17Ν και ΕΛΑ.

Σε πολλά σημεία, άλλωστε, ο λόγος του κρίνεται έως και παραληρηματικός, καθώς ξεκινάει από το Ρήγα Φερραίο και τελειώνει με τον Αισχύλο, ενώ κάνει αναφορές στην Επανάσταση του 1821, αλλά και στον αγώνα του Αρη Βελουχιώτη.

Η κόντρα που κρατάει χρόνια

Εδώ και καιρό φαίνεται πως έχει «ραγίσει» το γυαλί στις σχέσεις των μελών της 17 Νοέμβρη, με μια μεγάλη κόντρα να μαίνεται μεταξύ των Χριστόδουλου Ξηρού και Δημήτρη Κουφοντίνα με τους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Βασίλη Τζωρτζάτο.

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι κόντρες ξεκίνησαν στην αρχή των συλλήψεων των μελών της 17Ν, όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδωσε στον Γιωτόπουλο τον τραυματισμό του αδερφού του Σάββα. Μάλιστα ο Ξηρός όταν είχε συλληφθεί αναγνώρισε τον Γιωτόπουλο, άσχετα εάν μετά άλλαξε στάση. Εκτοτε, υπάρχει μια μεγάλη κόντρα μεταξύ τους.

Από την πλευρά του ο Γιωτόπουλος, κατηγορεί τους πρώην συντρόφους του για την στάση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα και για γεγονός ότι μίλησαν, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ουσιαστική ρήξη μεταξύ τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ