Το Πεκίνο μεταδίδει σε βίντεο τις ανατολές του ήλιου λόγω έντονης αιθαλομίχλης - iefimerida.gr

Το Πεκίνο μεταδίδει σε βίντεο τις ανατολές του ήλιου λόγω έντονης αιθαλομίχλης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέφος στο Πεκίνο έχει γίνει τόσο πυκνό που η μόνη ορατή ανατολή του ηλίου στη μολυσμένη πρωτεύουσα ήταν αυτή που προβλήθηκε σε μια οθόνη LED στην πλατεία Τιενανμέν.

Ενώ οι πολίτες φορούσαν βιομηχανικής δύναμης μάσκες προσώπου για να λειτουργήσουν, η κινεζική κυβέρνηση εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση του αέρα, συμβουλεύοντας τους ηλικιωμένους και τα παιδιά να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

"Δεν μπορούσα να δω τα ψηλά κτίρια σε όλο τον δρόμο σήμερα το πρωί," είπε ένας συντονιστής κυκλοφορίας στην Daily Mail. "Το νέφος έχει χειροτερέψει τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Έχω συχνά έντονο βήχα και η μύτη μου είναι πάντα ερεθισμένη.”

Από 1 έως 6 π.μ. την Πέμπτη, η αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο, η οποία αναφέρει την ποιότητα του αέρα της πρωτεύουσας μέσω του Twitter. κατέγραψε τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που ήταν κυριολεκτικά έξω από τα διαγράμματα. Συγκεντρώσεις σωματιδιακής ύλης μικρότερης από 2,5 μικρόμετρα σε διάμετρο, έφτασαν πάνω από 600 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Στο μισό από αυτό το επίπεδο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εκδίδει “επικίνδυνη” προειδοποίηση, που σημαίνει “όλοι πρέπει να αποφύγουν τις εξωτερικές δραστηριότητες.”

Η ρύπανση είναι επίσης σε άνοδο στις ΗΠΑ μετά από χρόνια συνεχούς μείωσης. Οι ενεργειακές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αυξήθηκαν κατά περίπου δύο τοις εκατό το 2013. Η αμερικανική Αρχή Ενεργειακών Πληροφοριών αποδίδει την αύξηση σε μια αναβίωση του άνθρακα, η οποία παράγει το 40 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας κάθε μήνα από το Νοέμβριο του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ