Γιατί ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία αν ο Τσίπρας είναι άθεος - iefimerida.gr

Γιατί ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία αν ο Τσίπρας είναι άθεος

Γιατί ενδιαφέρει τη ΝΔ αν ο Τσίπρας είναι άθεος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και θρησκευτικές διαστάσεις έχει πάρει η κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης για τις ευρωεκλογές. Η νέα κόντρα ξέσπασε με αφορμή μία αποστροφή του υπεύθυνου θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Το μπαράζ όμως των ανακοινώσεων και των δηλώσεων δεν περιορίστηκε στις κυριακάτικες δηλώσεις και ανακοινώσεις, αλλά συνεχίστηκε και σήμερα Δευτέρα με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ να δίνουν συνέχεια στο θέμα.Πυρά από Κεδίκογλου -«Τέτοιες πληροφορίες καλό είναι να τις ξέρουν οι πολίτες»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επανέφερε το θέμα για το αν ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στο Θεό, αφού σε συνέντευξη του τον ΒΗΜΑ 99,5 είπε «τέτοιες πληροφορίες καλό είναι να τις ξέρουν οι πολίτες».

Ωστόσο ο κ.Κεδίκογλου δεν ήταν το μόνο στέλεχος της ΝΔ που σχολίασε σήμερα τα θρησκευτικά πιστεύω του κ.Τσίπρα, καθώς τόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το θέμα για να κάνουν ολομέτωπη επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης ιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε «Δεν με ενδιαφέρει αν ο Τσίπρας είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο», ενώ η κ.Πατριανάκου συνέδεσε το αίτημα της ΝΔ να πει ο Αλέξης Τσίπρας «σε τι πιστεύει» με τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας. Όπως είπε, η πίστη του κ. Τσίπρα μπορεί να επηρεάσει την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την Εκκλήσία, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Δρίτσας: «Η ΝΔ θέλει να παίζει και το ρόλο του ιεροεξεταστή»

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «παίζει και το ρόλο του ιεροεξεταστή», καθώς και ότι «με επικοινωνιακές ρουκέτες επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα».

Πως ξεκίνησε η κόντρα για το αν πιστεύει στο Θεό ο Αλέξης Τσίπρας

Η κόντρα ξέσπασε με αφορμή μία αποστροφή του υπεύθυνου θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Η ΝΔ αμέσως σχολίασε την υπόθεση με μια ανακοίνωση που ανέφερε πως είναι δικαίωμα του Αλέξη Τσίπρα να είναι άθεος, αλλά ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του.

Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφερόταν «υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον Ελληνικό λαό ο κ. Τ. Κουράκης. Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος».

Η απάντηση της Κουμουνδούρου ήταν άμεση και έκανε λόγο για κατήφορο του Αντώνη Σαμαρά.

«Απειλούν με "χειροβομβίδες", εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα σχέδιά τους, τώρα ακόμα και την Εκκλησία. Ως που θα φτάσει ο κατήφορος του κ.Σαμαρά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ