Στο εδώλιο 18 αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ που πετούσαν μάρμαρα και πέτρες σε διαδηλωτές - iefimerida.gr

Στο εδώλιο 18 αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ που πετούσαν μάρμαρα και πέτρες σε διαδηλωτές

Στο εδώλιο 18 αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ που πετούσαν μάρμαρα και πέτρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 18 αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατηγορούμενοι για άγρια καταστολή στις διαδηλώσεις ενάντια στο μεσοπρόθεσμο, τον Ιούνιο του 2011.Η δίκη ξεκινά σήμερα και είναι μία από τις πολύ σπάνιες φορές που τόσοι πολλοί αστυνομικοί και δη των ΜΑΤ εγκαλούνται για σειρά από έκνομες ενέργειες. Σε εκείνες τις διαδηλώσεις, όπως αναφέρει και το news247 αστυνομικοί είχαν τραυματίσει σοβαρά πολίτες, όπως ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Ελπίς», πετώντας πέτρες αλλά και κομμάτια από μάρμαρα που στους διαδηλωτές.

Οι δικαστικές αρχές, αφού έλαβαν υπόψη τα πιστοποιητικά που προσκόμισαν από τα δημόσια νοσοκομεία τα θύματα των αστυνομικών, καθώς και δεκάδες άλλες μαρτυρίες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι λεγόμενες δυνάμεις της τάξης όχι μόνο έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών, αλλά εγκατέλειψαν αβοήθητους τους τραυματισμένους πολίτες, παρεμποδίζοντας για πολλή ώρα τα ασθενοφόρα να φτάσουν στην περιοχή για να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ