Δολιοφθορές και κλοπές «γονατίζουν» τον Προαστιακό - iefimerida.gr

Δολιοφθορές και κλοπές «γονατίζουν» τον Προαστιακό

Δολιοφθορές και κλοπές «γονατίζουν» τον Προαστιακό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές έρχονται στον Προαστιακό τόσο με τη λειτουργία δύο νέων σταθμών, όσο και με την προσπάθεια να εξασφαλιστούν δημόσιοι χώροι στάθμευσης, οι οποίοι θα δώσουν επιπλέον ένα κίνητρο σε νέους επιβάτες να προτιμήσουν το μέσο για τις μετακινήσεις τους. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι, είναι το θέμα των κλοπών και των δολιοφθορών στο δίκτυο.Σύμφωνα με το euro2day, το πρόβλημα αφορά στους σταθμούς όπου δεν υπάρχει φύλαξη, δηλαδή την πλειοψηφία των σταθμών του προαστιακού, ενώ δεν παρατηρείται -για παράδειγμα- στο σταθμό του αεροδρομίου, όπου η φύλαξη είναι συνεχής.

Τμήμα του δικτύου του προαστιακού, στην περιοχή της Αττικής, όπου εντοπίζονται τέτοια προβλήματα, επισκέφθηκαν την Πέμπτη οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ κκ. Θεοφανόπουλος και Σπηλιόπουλος, οι οποίοι διαπίστωσαν τα προβλήματα που επηρεάζουν την λειτουργία του μέσου π.χ. μηχανήματα για την ακύρωση ή την έκδοση εισιτηρίων που δεν λειτουργούν, σκάλες ή ασανσέρ εκτός λειτουργίας κ.ά.

Πριν από λίγο καιρό υπολογίστηκε στα 60 εκατομμύρια ευρώ, το κόστος για την αναβάθμιση της ηλεκτροκίνησης και της σηματοδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής. Από αυτά, υπολογίζεται, ότι περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο του προαστιακού. Τα περισσότερα από τα έργα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθούν, ζητούμενο, όμως, παραμένει πως θα εμποδιστεί η επανάληψη αυτών των φαινομένων.

Οι δύο νέοι σταθμοί στις περιοχές Κάτω Αχαρνές και Άγιοι Ανάργυροι

Οι δύο νέοι σταθμοί στις περιοχές Λυκόπετρα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης (Άγιοι Ανάργυροι) παραδόθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ και αναμένεται να ενταθούν στο δίκτυο εξυπηρετώντας τις όμορες περιοχές.

Οι δύο σταθμοί εκτιμάται ότι μπορεί να συνεισφέρουν σημαντικά στην εμπορική κίνηση του προαστιακού καθώς βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες δεν έχουν εξυπηρέτηση από μέσα σταθερής τροχιάς και το επιβατικό κοινό της περιοχής χρησιμοποιώντας το προαστιακό θα μπορεί να βρει μια αξιόπιστη λύση μετακίνησης.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης ελεύθερων χώρων κοντά σε σταθμούς ιδίως της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης. Με δεδομένο ότι οι σταθμοί στις περιοχές αυτές δεν βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, οπότε η έλλειψη χώρων στάθμευσης αποτρέπει το κοινό από τη χρήση τους. Επιπλέον, στους περισσότερους σταθμούς τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα προκαλούν σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Πηγή: euro2day.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ