Ο άνθρωπος θρύλος που έβαλε τα γυαλιά στον Τσακ Νόρις: Ολα όσα δεν ξέρατε για τον Μπρους Λι - iefimerida.gr

Ο άνθρωπος θρύλος που έβαλε τα γυαλιά στον Τσακ Νόρις: Ολα όσα δεν ξέρατε για τον Μπρους Λι

Ο άνθρωπος θρύλος που έβαλε τα γυαλιά στον Τσακ Νόρις: 10 πράγματα που δεν ξέρατ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ανέκδοτα με πρωταγωνιστή των Τσακ Νόρις, τα λεγόμενα «Chuck Norris Facts» κάνουν το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας με χιουμοριστικό τρόπο τον Αμερικανό κινηματογραφικό σταρ. Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν, ότι στην πραγματικότητα, ο Μπρους Λι και οι δυνατότητες του ξεπερνούσαν κάθε ανέκδοτο και μυθοπλασία, κάνοντας τις φανταστικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Νόρις να ακούγονται παιδικά παραμύθια.

Με ασύλληπτη ταχύτητα και κλωτσιές φωτιά, ο Kινέζος πρωταγωνιστής πολεμικών ταινιών έγινε σταρ σε μία εποχή που το Χόλιγουντ σνόμπαρε επιδεικτικά τους Ασιάτες, αφού όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για μία πραγματικά μοναδική περίπτωση.

Η οικογένεια του Μπρους Λι ζούσε στο Χονγκ Κονγκ, όμως ο πατέρας του τον έστειλε να ζήσει στο Σαν Φρανσίσκο, γιατί στην Κίνα έμπλεκε συνεχώς σε μπελάδες με την αστυνομία και ήταν γνωστός στην περιοχή του ως ο ικανότερος μαχητής δρόμου.

Ενώ τα περισσότερα έργα με πολεμικές τέχνες συνήθως μοντάρονταν σε fast forward έτσι ώστε να μοιάζουν ακόμα πιο «γρήγορες» οι σκηνές μάχης, οι ταινίες με πρωταγωνιστή τον Μπρους Λι ήταν οι μόνες που μοντάρονταν σε slow motion, αφού ούτε η κάμερα δεν προλάβαινε τις αστραπιαίες του κινήσεις.

Ο Μπρους Λι ήταν γνωστός για την πρωτόγνωρη μυϊκή του δύναμη: Η καθημερινή του προπόνηση περιλάμβανε 360 κοιλιακούς, 100 ασκήσεις ποδιών καθώς και 2.000 κλωτσιές και 5.000 μπουνιές σε σάκο

Μάλιστα η δύναμη του ήταν τέτοια, που (όπως φαίνεται από τις εικόνες) μπορούσε να κάνει push-ups στηριζόμενος μόνο σε δύο δάχτυλα του χεριού του, ενώ οι ατσάλινοι κοιλιακοί του του επέτρεπαν να σταθεί στον αέρα σε στάση V για περισσότερα από 30 λεπτά. Με μία πλαϊνή του κλωτσιά είχε καταφέρει να γυρίσει σάκο του μποξ, στέλνοντας τον στο ταβάνι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως δήλωσε ο συμπρωταγωνιστής του Μπομπ Μπέικερ, σε μία σκηνή που μάχονταν μαζί, ο Λι του έριξε κατά λάθος μία τόσο δυνατή κλωτσιά που ο Μπέικερ αναγκάστηκε να μείνει σπίτι για μία εβδομάδα, γιατί ο πόνος στο στήθος του ήταν τόσο ισχυρός που δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Ωστόσο όπως συμβαίνει με όλους τους σταρ που πέθαναν νέοι (ο Λι «έφυγε» από εγκεφαλικό οίδημα στα 33 του) το γεγονός ότι δεν τους είδαμε ποτέ να «γερνάνε» και να «χαλάνε» έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να γίνουν θρύλοι.

Και για του λόγου το αληθές, δείτε πώς είναι ο Τσακ Νόρις σήμερα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπρους Λι Τσακ νόρις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ