Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Στουρνάρα; Η αμφισβήτηση και τα σενάρια - iefimerida.gr

Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Στουρνάρα; Η αμφισβήτηση και τα σενάρια

Τι συμβαίνει με τον Γιάννη Στουρνάρα;  Η αμφισβήτηση και τα σενάρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συζήτηση γύρω από το πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα καλά κρατεί. Ο κυριακάτικος Τύπος δίνει νέα τροφή στα σενάρια περί «σχεδίου εξόδου» του υπουργού Οικονομικών και αντικατάστασής του.

Με τίτλο «Ο άγνωστος πόλεμος για τον Γιάννη Στουρνάρα», το «Εθνος της Κυριακής» κάνει λόγο για την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης για την νέα προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών.

«Αντιμέτωπη με ένα γεγονός που δεν συναντά κανείς συχνά – πυκνά στην πολιτική ιστορία της χώρας, βρίσκεται, το τελευταίο διάστημα ειδικότερα η κυβέρνηση... Πρόκειται για τη διαρκή αμφισβήτηση από συγκεκριμένα κέντρα του προσώπου του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατά καιρούς δημοσιεύονται δεν θα έπρεπε να είχε παραμείνει περισσότερο από ένα μήνα στην οδό Νίκης. Το... πρωτότυπο, σε ό,τι αφορά στην πολεμική που δέχεται ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, είναι ότι αυτή ξεκίνησε από την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του και συνεχίστηκα παρά τις κατά καιρούς διαψεύσεις κάθε σεναρίου μετακίνησης του», αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται η ενόχληση στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου για το πρόσφατο σενάριο μετακίνησης του κ. Στουρνάρα στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και το διορισμό του Σταύρου Παπασταύρου στη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, ένας άλλος συνεργάτης του, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης αυτή τη φορά, φερόταν, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, να αναλαμβάνει την ευθύνη ενός τομέα του οικονομικού επιτελείου, με τον τίτλο του «υπουργού Οικονομικών εσωτερικού».

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος δείχνει να γνωρίζει απολύτως όχι μόνον τους ενορχηστρωτές αυτής της προσπάθειας αλλά και τα κίνητρά τους, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγών στο οικονομικό επιτελείο, ενώ μιλώντας και στον ίδιο τον κ. Στουρνάρα, χαρακτηρίζει αστειότητες τα σχετικά σενάρια» αναφέρει η εφημερίδα.

Σε σχέδιο «εξόδου» του κ. Στουρνάρα αναφέρεται σε ρεπορτάζ του το «Βήμα της Κυριακής». «Η απόφαση για αλλαγές είναι ειλημμένη με το επιχείρημα ότι μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα τους επόμενους δύο-τρεις μήνες η εποχή αλλά και οι ανάγκες της πολιτικής θα επιβάλουν άλλα πρόσωπα, με καλύτερη αποδοχή από την κοινωνία και τους πολίτες. Ως εκ τούτου, και για την εξυπηρέτηση των πολιτικών αλλά και των εκλογικών αναγκών της κυβέρνησης και της ΝΔ, η αποχώρηση του κ. Στουρνάρα από την καρέκλα του υπουργού Οικονομικών μοιάζει αναπόφευκτη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως παρά την προσπάθεια να κλείσει το θέμα, δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση από το Μέγαρο Μαξίμου επί μία εβδομάδα. «Απλώς ορισμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι δεν τίθεται θέμα μετακίνησης του κ. Στουρνάρα και αντικατάστασης του από τον κ. Παπασταύρου και ότι αυτές οι συζητήσεις λειτουργούν υπονομευτικά» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ