«Τον σκότωσαν γιατί είχε άλλο χρώμα», λένε οι γονείς του Πακιστανού που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα - iefimerida.gr

«Τον σκότωσαν γιατί είχε άλλο χρώμα», λένε οι γονείς του Πακιστανού που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα

«Τον σκότωσαν γιατί είχε άλλο χρώμα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 2009 αποχαιρέτισαν το γιο του που έφευγε από τη Λαλαμούσα για την Ελλάδα αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η ζωή τους «πάγωσε», όταν έμαθαν πως ο Σαχτζάτ Λούκμαν μαχαιρώθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή. Οι γονείς του Πακιστανού που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα δεν έχουν αμφιβολία. Το κίνητρο του εγκλήματος ήταν ρατσιστικό και ζητούν δικαιοσύνη για να μην υπάρξουν άλλα τέτοια θύματα.

«Τον γιο μας τον σκότωσαν επειδή είχε άλλο χρώμα, επειδή ήταν μετανάστης», δήλωσαν στο «Εθνος» ο 68χρονος Χαντίμ Χουσέιν και η 58χρονη Σούκρα Μπίμπι. «Τον στείλαμε να δουλέψει και γύρισε πίσω νεκρός», πρόσθεσε η απαρηγόρητη μητέρα. Η οικογένεια, που έχει δέκα παιδιά, δανείστηκε και πλήρωσε 6.000 ευρώ σε δουλέμπορους για να καταφέρει ο Σαχτζάτ Λούκμαν να έρθει στην Ελλάδα. Τα μισά ακόμη τα χρωστούν.

«Ο γιος μας από μικρό παιδί σιχαινόταν τους καβγάδες, δεν μπορούσε να τσακωθεί», είπαν ακόμη οι γονείς του στην εφημερίδα, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό πως υπήρχε διαπληκτισμός πριν από το φόνο. Οι ίδιοι δεν κρύβουν πως φοβούνταν κάτι τέτοιο. Από το 2010, όταν άρχισε να δυσκολεύει η κατάσταση στην Ελλάδα, του ζητούσαν να γυρίσει στην πατρίδα του. Αλλά εκείνος τους απαντούσε πως έπρεπε να δουλέψει. Τώρα ζητούν παραδειγματική τιμωρία των ενόχων «για να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα από ρατσιστές και φασίστες».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ